Mai există viață culturală în Constanța? Cum încearcă Teatrul de Stat să readucă publicul la spectacole

676
4
Mai există viață culturală în Constanța? Cum încearcă Teatrul de Stat să readucă publicul la spectacole - maiexista-1411731109.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, Teatrul de Stat din Constanța anunță deschiderea stagiunii 2014-2015 cu două spectacole de referință din repertoriul său: "Nunta lui Figaro", de P.A. Caron de Beaumarchais, și "Bolnavul închipuit", după Molière.

Directorul teatrului, Dana Dumitrescu, ne-a declarat că are planuri foarte îndrăznețe pentru următoarea perioadă, ce vizează tânăra generație de spectatori, dar și alte zone ale județului Constanța.

"Pentru că avem o colegă însărcinată, am fost nevoiți să facem câteva modificări în distribuția de la «Gâlcevile din Chioggia». După care reluăm «Gaițele», «O zi de vară» și ce mai avem în repertoriu, iar pe 18 octombrie va avea loc premiera oficială la piesa «Trei surori». Până în sărbători nu o să avem mult timp la dispoziție să mai lucrăm la alte premiere, dar voi reactiva proiectele mele «Teatrul pentru școli» și «Teatrul la noi acasă»", a mai adăugat directorul.

Prin proiectul "Teatrul la noi acasă", Dana Dumitrescu își propune să meargă cu spectacolele în mediul rural. "Sunt în discuții cu primari care se arată dornici să ajungem la ei. Sigur că trebuie să ne adresăm cu spectacole mai puțin complicate, gen Creangă - «Soacra cu trei nurori», care s-a jucat ultima dată la Constanța prin 2001. De asemenea, îmi mai doresc o piesă de Marin Sorescu sau Caragiale ori Slavici, autori pe care copiii îi au în programa școlară. Sunt în discuții cu mai mulți regizori și trebuie să vedem cum programăm totul și cum ne încadrăm ca buget, pentru că aici e problema principală", a spus același interlocutor.

Cât despre proiectul "Teatrul pentru școli", el se adresează elevilor, cu spectacole pe care le vor putea viziona în fiecare vineri, la orele la care directorii stabilesc de comun acord cu profesorii.

Zilele acestea, directorul Dana Dumitrescu lucrează la dosarul pe care dorește să îl depună în vederea obținerii de fonduri europene pentru renovarea și reabilitarea clădirii Teatrului de Stat. "Îmi doresc foarte mult să găsesc o soluție pentru a readuce în atenția tuturor această veche și impor-tantă instituție constănțeană de cultură", a conchis Dana Dumitrescu.

"Nunta lui Figaro" și "Bolnavul închipuit"

Așadar, sâmbătă, 27 septembrie, de la ora 19, vor reveni pe scenă, în distribuția celei mai recente comedii "Nunta lui Figaro", actorii Tania Ștefu, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu Toma, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Ionuț Alexandru, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu.

Duminică, 28 septembrie, de la ora 19, într-o altă comedie de succes a Teatrului de Stat - "Bolnavul închipuit", după Molière, vor juca Marian Adochiței, Dana Dumitrescu, Clara Ghiuvelechian / Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț / Paula Prodan, Luiza Martinescu Toma, Andu Axente, Laura Iordan / Mirela Pana, Andrei Cantaragiu, Lana Moscaliuc, Adrian Dumitrescu, Florentin Roman, Georgiana Bumbac, Alice Safta, Cristiana Nițu, Iza Bumbac. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

un cetățean
27 septembrie 2014
JALE MARE

Asta e soția lui Zgabercea. Să ne spună cineva ce să înțelegem de la asta despre stagiunea teatrală ce se deschide acum la Constanța...Vai de noi...

Prolekulturnik
27 septembrie 2014
Bolnavul inchipuit,ati spus ?

Nu,categoric NU ! Spectacolul asta trebuie interzis.Se interpreteaza gresit.Pai,ce ar spune lumea ? Poate Don Juan."Nimic nu e mai bun pe lume ca tabacul...." Nu,ca si asta se interpreteaza gresit.Pai ce ar crede Sfinxul ? Mai bine fara Moliere.Mai bine o serbare cu parintii si poezii cu muma lui Stefan cel Mare.Coprokultura !

silvia
28 septembrie 2014
silvia

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Traviata", pe scena Teatrului "Oleg Danovski"
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Spectacol  de stand-up comedy, la Iaki
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Povești de dragoste pe ritmuri de jazz
Pagina a fost generata in 0.6543 secunde