Mâine se afișează rezultatele la proba scrisă a Definitivatului 2023

1106
Mâine se afișează rezultatele la proba scrisă a Definitivatului 2023 - x-rezultate-definitivat-1690206377.jpg

Articole de la același autor

265 de candidați constănțeni au participat miercuri, 19 iulie, la examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, a cărui probă scrisă s-a desfășurat la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Constanța.

Cele 265 de cadre didactice au susținut proba scrisă la 31 de discipline, cei mai mulți participanți fiind înscriși pentru învățământ preșcolar (101), învățământ primar (49) și educație fizică (39).

Primele rezultate vor fi afișate astăzi, 25 iulie, în centrul de examen și pe pagina examenului: definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 iulie (până la ora 20:00) și 26 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat în data de 1 august.

Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin accederea la definitivarea în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult trei ori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3605 secunde