Mangalia îmbracă din nou straie de sărbătoare. Un nou festival de folclor va anima litoralul

205
Mangalia îmbracă din nou straie  de sărbătoare. Un nou festival  de folclor va anima litoralul - concursdobroge-1377529061.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi și până sâmbătă, 31 august, stațiunea Venus și municipiul Mangalia vor găzdui ediția a IV-a a Festivalului Național de Interpretare Folclorică - Concurs pentru Tineret "Dobroge, Vatră de Folclor Românesc".

Au confirmat participarea un nu-măr de 90 concurenți, tineri interpreți soliști vocali și instrumentiști cu și fără dizabilități, cinci grupuri vocal - folclorice din întreaga țară și un număr de opt ansambluri folclorice.

Organizat de Asociația Culturală a Coregrafilor Scenografilor Artiștilor Liber Profesioniști și Amatori din Constanța, în parteneriat cu Admi-nistrația Fondului Cultural Național din România, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Primăria Municipiului Mangalia,

Festivalul-concurs își propune să descopere și să promoveze cei mai valoroși interpreți soliști vocali și instrumentiști de muzică populară, grupuri vocal - folclorice, tineri cu și fără dizabilități din România, să stimuleze interesul publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice si valorificarea comorilor cântecului popular românesc.

Festivalul-concurs se va desfășura pe trei secțiuni și trei categorii de vârstă astfel: secțiunea soliști vocali și instrumentiști - categoriile de vârstă 8 - 13 ani, 14 - 18 ani, 19 - 25 ani; secțiunea grupuri vocal folclorice - categoria 8 - 25 ani; secțiunea cu dizabilități soliști vocali și instrumentiști - categoria de vârstă 8 - 25 ani.

Pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă din concurs vor fi acordate locurile: I, II, III, și două mențiuni speciale, precum și cinci trofee. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6375 secunde