Mare sărbătoare la creștini: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

160
Mare sărbătoare la creștini: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul - mare2-1440775649.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, pe 29 august, creștinătatea prăznuiește cu evlavie moartea martirică a Proorocului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, ultimul mare profet al Vechiului Testament și Sfântul care a făcut trecerea spre Noul Testament. 


Sărbătoarea este asociată unor tradiții populare, precum interdicția consumării unor alimente ca varză sau pepene, ce amintesc de forma capului, și a folosirii cuțitului.


Proorocul Ioan Botezătorul, numit de Sfinții Părinți "Îngerul pustiei", a dezvăluit lumii, pentru prima dată, că Iisus este Mesia trimis de Dumnezeu.


Este o zi de doliu și de post aspru, fiind ultimul praznic important din Anul Bisericesc care se încheie pe 31 august. Totodată, creștinii postesc în această zi urmând exemplul Profetului Ioan Botezătorul, cel mai mare postitor dintre oameni. Cultul pentru Sfântul Ioan s-a dezvoltat în timp, iar Biserica, și în Răsărit, și în Apus, i-a consacrat proorocului Ioan, ca și Maicii Domnului, mai multe sărbători importante în timpul Anului Bisericesc : Soborul Sfântului Ioan Botezătorul (7 ianuarie), Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie) și Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Musulmanii marchează Ramazan Bairamul
Pagina a fost generata in 0.5969 secunde