Matei Abălaru, elevul care va reprezenta România la Bruxelles

26418

Articole de la același autor

Elevul Matei Abălaru din clasa a XI-a G a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" Constanța este câștigătorul pentru România al Concursului European „Juvenes Translatores", organizat de Comisia Europeană, cu tema „Îndrăznim să facem o schimbare”.. El va reprezenta țara noastră pe 21 martie 2024 la Bruxelles, la ceremonia de premiere organizată la nivel european.

De asemenea, la același prestigios concurs, Alexandru-Șerban Fifere, din clasa a XI-a A, a primit una din cele 20 de mențiuni speciale la nivel național.

La concursul organizat în luna noiembrie a anului trecut au participat 3.056 de participanți plini de entuziasm, care și-au testat competențele lingvistice prin traducerea unui text în și din oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE. Din cele 552 de combinații lingvistice disponibile, elevii din 701 școli din întreaga Uniune Europeană au utilizat 155 de combinații, traducând inclusiv din română în suedeză și din cehă în daneză.

„Felicitări, prof. Lavinia Mircea! Felicitări tuturor elevilor mirciști participanți! Mulțumiri, prof. Roxana Nicolăescu, pentru organizarea impecabilă!”, au transmis reprezentanții prestigiosului colegiu constănțean. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3598 secunde