Premieră în învățământul constănțean. Prima bibliotecă virtuală, gestionată de mirciști

4624
Premieră în învățământul constănțean. Prima bibliotecă virtuală, gestionată de mirciști - fond-colegiul-mircea-print-1684667481.jpg

Articole de la același autor

Pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, anul școlar 2022-2023 se încheie cu două manifestări culturale deosebite, ce denotă preocuparea celor care odată plecați din bănci fac pionierat în domenii care-i pasionează, sub îndrumarea profesorilor.

La finele săptămânii trecute, un eveniment mult așteptat de către elevi și profesori a avut loc la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța: lansarea noului număr al revistei mirciste „Zări Alb Astre” odată cu inaugurarea Bibliotecii Virtuale „Zări Alb Astre“ găzduite de site-ul zarialbastre.ro.

Evenimentul a fost deschis de către profesor dr. Amalia-Maria Roșioru, alături de profesor Luminița Belcin, iar prezentarea revistei a fost susținută de redactorul-șef, Dima Nancu (clasa a XII-a F) și de redactorul-șef adjunct, Sergiu-Andrei Ciaușu (clasa  a X-a A). Noul număr al revistei este alcătuit din 11 rubrici și 40 de articole care răspund gusturilor unor tineri cititori.

Lunga tradiție a centenarului colegiu constănțean merita o Bibliotecă Virtuală, spațiul unde își găsesc locul documente importante pentru istoria CNMB.

 

A XIII-a ediție a Festivalului internațional de teatru și film „Aplauze”

Eveniment de tradiție, chiar emblematic pentru Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Festivalul internațional de teatru și film „Aplauze”, organizat la inițiativa prof. dr. Luminița Radu și prof. Andaluzia Arif, propune anul acesta, pe lângă secțiunea consacrată de teatru, și o secțiune de film.

Participarea unor trupe aflate pentru prima oară la Constanța (Italia, Republica Moldova, România - Sighetu Marmației, Iași, Brașov, București și Constanța) asigură o viziune complexă a ceea ce înseamnă teatrul pentru elevii pasionați. Vor fi prezentate și filme interesante, realizate de elevi pe o temă propusă de organizatorii festivalului – „Sentimente”- la această secțiune participând parteneri din Italia, Serbia și Germania, dar și din liceele constănțene.

Festivalul se desfășoară în perioada 22-24 mai 2023 la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, iar din juriul acestei a XIII-a ediții fac parte: Daniela Vitcu – decan Facultatea de Arte, Universitatea ”Ovidius” Constanța, Florin Kevorkian – președinte Asociația culturală de teatru și film ARKA, și Daniel Nițoi – președinte Asociația culturală ”PERFORM A.R.T”.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5168 secunde