Matematicienii se reunesc în cadrul Școlii Naționale de Algebră

314

Articole de la același autor

Cea de-a XXVI-a ediție a Școlii Naționale de Algebră se va desfășura, anul acesta, la Constanța, în perioada 27-31 august. La eveniment vor fi prezenți cercetători, doctoranzi și masteranzi din 11 țări: România, Germania, Grecia, Italia, Spania, Polonia, Turcia, Japonia, Canada, China și Iran. Țara noastră este reprezentată de Facultatea de Matematică și Informatică a Universității "Ovidius" din Constanța (UOC). 


Reprezentanții UOC spun că scopul școlii este acela de a le prezenta studenților, dar și tinerilor cercetători cele mai noi rezultate din cercetarea în domeniu și de a le oferi deschiderea spre noi probleme de interes. Programul cuprinde atât lecții avansate pe subiecte specifice, cât și comunicări ale doctoranzilor și tinerilor cercetători, care au, astfel, ocazia să-și prezinte propriile rezultate. 


Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 27 august, începând cu ora 10.45, la sala AB1, Biblioteca Universitară "Ioan Popișteanu". 


Potrivit organizatorilor, Școala Națională de Algebră este unul dintre cele mai longevive evenimente științifice din România. De-a lungul timpului, Facultatea de Matematică și Informatică a UOC a găzduit multe dintre aceste școli sau a fost partener în organizarea lor, a declarat prof. univ. dr. Viviana Ene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4545 secunde