Medalie de bronz pentru studenții ovidieni

511
4
Medalie de bronz pentru studenții ovidieni - medaliedebronz-1458495060.jpg

Articole de la același autor

În Cipru, la Protaras, a avut loc, recent, a X-a ediție a Olimpiadei Interna-ționale de Matematică SEEMOUS - South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, desfășurat sub înaltul patronaj al Ministerului Educației și Culturii din Cipru, la care a participat și o echipă de studenți ai Facultății de Matematică și Informatică, din cadrul Universității "Ovidius". 


Din lot, au făcut parte studenții Ahmet Seit, Ligia Ciutacu, Hakan Cherim, Cristina Ionescu și Andreea Burlacu. Aceasta din urmă a obținut medalia de bronz, confirmând calitatea educației ovidiene.


Studenții au urmat o pregătire intensă, vreme de trei luni, sub îndrumarea lect. univ. dr. Florin Gabriel Iorgulescu, directorul Centrului de Excelență pentru Studenți din universitate, cel care a și condus lotul în Cipru. 


La olimpiada din acest an, au participat universități de prestigiu din diverse orașe europene, precum Atena, Belgrad, Salonic, Sofia, Kiev, Skoplje, București (Universitatea din București și Universitatea Politehnică), Cluj (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai) și Iași (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" și Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi"). Totodată, au participat echipe din Turkmenistan și Uzbekistan, în componența cărora s-au aflat studenți medaliați cu argint la ultima ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică. 


Comentează știrea

adevar
21 martie 2016
adevar

La trafic de femei sau la violuri?

adevar
21 martie 2016
adevar

Profesorica traficanta de straine de sarbatori sa caute oameni la voi sa sarbatoresca.

Diasporeanul
21 martie 2016
Propaganda de tip Ceausescu

Vai de capul nostru, invatamantul superior romanesc e la pamant, dar propaganda e mai real ca pe vremea lui Ceausescu. Oameni buni, exista internet, nu mai puteti minti lumea cu marile realizari si genii de la Universitatea din Constanta. In primul rand nu studentii au luat bronz, ci o studenta. Asta in conditiile in care vorbim de un concurs intre universitati de doi bani din zona balcanica, unde aproape toti participantii primesc o medalie (google face lumina aici). In al doilea rand, acel Gino Iorgulescu nu exista in bazele de date internationale (web of science face lumina aici). O fi bun de invatator, profesor de preuniversitar, dar ma intreb ce cauta intr-o universitate cineva care dpdv stiintific nu a produs nimic. Ca totusi pare un om trecut de 50 de ani. Degeaba au trecut 25 de ani de la revolutie, romanul e la fel de priceput in realizari si impliniri marete.

sNoCdikGwD
6 decembrie 2016
XEZEPltNs

sCo9Xy pgbtrezuygip, [url=http://dsickhyjqugi.com/]dsickhyjqugi[/url], [link=http://lutnwequsrgw.com/]lutnwequsrgw[/link], http://ucmmdqashoeu.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0748 secunde