Peste 100 de elevi constănțeni se întrec în inovații

252
Peste 100 de elevi constănțeni se întrec în inovații - peste100deelevi-1457112213.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, începând cu ora 10, la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității "Ovidius", cu sediul în Campus, Junior Achievement România împreună cu ExxonMobil organizează ediția a IV-a a competiției Sci-Tech Challenge.

Inițiativa face parte din programul derulat în 10 țări europene și are ca scop dezvoltarea spiritului inovator și orientarea tinerilor către cariere în domenii STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Competiția de sâmbătă va reuni peste 100 de elevi de la mai multe licee din Constanța, care vor lucra în echipe formate aleatoriu pentru a găsi soluții inovatoare la o temă legată de eficientizarea modului de utilizare a resurselor energetice. Tema le va fi dezvăluită elevilor în dimineața competiției.

Anul trecut, echipa câștigătoare a propus un mijloc de transport în comun pe apă, 100% electric, pentru orașele traversate de râuri navigabile.

În urma competiției din acest an, cinci elevi din Constanta vor fi selectați să participe la finala europeană a competiției unde vor concura alături de liceeni din Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Rusia, UK și Kazahstan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0882 secunde