Meșteșuguri tradiționale în lemn, la Muzeul de Artă Populară Constanţa

424
Meșteșuguri tradiționale în lemn, la Muzeul de Artă Populară Constanţa - mestesuguri-1628781529.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Populară Constanța organizează, în perioada 13 - 15 august, manifestarea „Meșteșuguri tradiționale. Prelucrarea artistică a lemnului”. La evenimentul care se desfășoară pe platoul din fața instituției de cultură sunt invitați meșteri populari specializați în prelucrarea lemnului.

Din Moreni, județul Dâmbovița, va veni la Constanța meșterul Vasile Moldoveanu, care va ilustra arta prelucrării lemnului prin icoane de vatră, cruci de mână, lăzi de zestre în miniatură, înnobilate cu motive decorative pline de semnificații, dar și cu alte obiecte inspirate de forme tradiționale.

Din cunoscutul centru specializat în prelucrarea obiectelor de lemn de uz gospodăresc, Băbeni, județul Vâlcea, va participa Constantin Lepădatu. Meșterul va prezenta publicului linguri, găvane, platouri și alte obiecte de uz, realizate prin tehnici simple: tăiere, cioplire, scobire și șlefuire, uneori înfrumusețate cu mici crestături.

„Prin prezența la Constanța a acestor meșteri populari, Muzeul de Artă Populară și-a propus să arate continuitatea și evoluția meșteșugului prelucrării lemnului și modul în care s-au perpetuat în timp formele tradiționale și motivele decorative”, transmite directorul Muzeului de Artă Populară Constanţa, Maria Magiru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3998 secunde