Minifestivalul Filmului Balcanic, la Cinema Cityplex Tomis Mall

70

Articole de la același autor

În perioada 9-22 august, Cityplex Constanța invită localnicii și turiștii la Minifestivalul Filmului Balcanic, unde pot urmări proiecțiile: "Cercuri", o coproducție 2012 Serbia, Germa-nia, Franța, Slovenia, Croația, în regia lui Srdan Golubovic, "Până în zori", coproducție 2012 Serbia, Franța, Macedonia, în regia lui Goran Paskaljevic, și "Viața unui culegător de fier vechi", coproducție 2013 Bos-nia și Herțegovina, Franța, Slovenia, Italia, în regia lui Danis Tanovic.

"Cercuri" este o dramă răsplătită la Berlin IFF 2013 cu premiul juriului ecumenic, Sundance IFF 2013 - premiul special al juriului și Sofia IFF 2013 - premiul publicului.

"Până în zori" redă drama unui pro-fesor de muzică recent pensionat, care descoperă originile sale adevărate și soarta tragică a familiei sale din perioada Holocaustului. Pelicula a fost premiată la Palm Sping IFF 2013 cu premiul special al juriului, la Vancouver și la Bratislava IFF 2013 s-a aflat în selecția oficială.

Cea de-a treia dramă - "Un episod din viața unui culegător de fier vechi", are în centrul său o familie de rromi care trăiește departe de centrele urbane din Bosnia-Herțegovina. Și acest film s-a bucurat de aprecieri internaționale: Ursul de Argint, Berlin 2013 - Marele Premiu al Juriului, Ursul de Argint, Berlin 2013 - Cel mai bun actor - Nazif Mujic și la Berlin 2013 - Premiul Juriului Ecumenic.

În dorința de a încuraja tinerii să cunoască cultura europeană prin intermediul filmului, la un interval de două săptămâni, va fi organizat un spectacol gratuit pentru filmul european din programul Cityplex, ocazie cu care vor fi promovate tinere talente locale din domeniul artei, fie că este vorba de pictură, literatură, muzică, dans, film, teatru etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Cultură-Educație : Premieră la Cityplex Tomis Mall
Pagina a fost generata in 1.1659 secunde