Ministerul Educației schimbă legea. Reguli noi pentru a obține titlul de doctor

616
6
Ministerul Educației schimbă legea. Reguli noi pentru a obține titlul de doctor - legeaeducatieidoctorat1-1452535004.jpg

Articole de la același autor

După ce ani la rând Legea Educației a fost ajustată în fel și chip de fiecare ministru care s-a perindat pe la cârma învățământului românesc, se pare că, deocamdată, anul acesta, ea va rămâne aproape intactă. 


Singurele lucruri care s-ar putea schimba fac referire la modul de atribuire a titlului de doctor, în lumina scandalurilor care au tot fost în ultima pe-rioadă pe această temă.


"Din punctul meu de vedere, nu este deloc oportună niciun fel de nouă lege a educației. Pe parcursul mandatului meu, Legea Educației este Legea 1 din 2011. Sunt și situații în care va trebui să avem intervenții foarte focalizate pentru a definitiva cadrul normativ necesar pentru doctorate și pentru etică. Va trebui umblat și la Legea Educației, dar o vom face foarte punctual, neafectând alte zone, foarte chirurgical, astfel încât să răspundem unei nevoi. Sunt patru articole din lege care vor fi schimbate - cele care punctau responsabilitățile asociate validării și atribuirii titlului de doctor. Vor fi modificări punctuale și nu pe alte subiecte. Aceste modificări nu le-aș fi făcut dacă nu erau strict necesare și dacă nu ar fi fost cerute de o situație extrem de neplăcută legată de încrederea în doctoratul din România", a explicat ministrul Educației, Adrian Curaj.


Potrivit acestuia, etica și deontologia nu sunt încă suficient respectate și de aceea au apărut astfel de probleme. "Am numit o comisie care mă va ajuta să decid asupra structurării cadrului instituțional și normativ astfel încât problema plagiatului, problema eticii în cercetare să fie abordată potrivit. Vreau să anunț că, sunt bucuros, comisia și-a încheiat, la sfârșitul săptămânii trecute, activitatea. Are un raport foarte bun, excelent, prin care îmi recomandă transformările legislative necesare pentru a seta cadrul instituțional potrivit astfel încât subiectul de acum să devină un subiect care va genera procesul de transformare de analiză al tuturor cazurilor legate de etică și integritate. O problemă de sistem a necesitat o abordare de sistem, iar pe parcursul săptămânii care începe, voi anunța toate transformările propuse. Cadrul legislativ va fi setat în următoarele săptămâni în funcție de nevoile efective de schimbare, legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru", a adăugat Adrian Curaj.


El a explicat că în cadrul instituțional și normativ stabilit vor fi tratate toate situațiile independent de poziția celor care au doctorat și vor fi făcute recomandări ca demnitarii, pe perioada mandatului, să se abțină să își susțină doctoratul sau să se înscrie la doctorat.


Comentează știrea

parinte
12 ianuarie 2016
interesat

E valabil si pentru d-na doctor Stan? "Ministrul a explicat ca in cadrul institutional si normativ stabilit vor fi tratate toate situatiile independent de pozitia celor care au doctorat".... Chiar asa! Independent de pozitie! D-na profesor doctor Stan ar trebui testata ca simplu profesor si zburata, ca e vai de ea! Ce sa mai discutam la nivel de doctorat....

cititor
12 ianuarie 2016
absent de ceva timp

Perfect adevarat! ..... Si de atat timp de cand se comenteaza de aceasta directoare Stan, nu se intampla nimic! Continua sa fie profesoara care habar nu are, directoarea care face ce vrea, omul fara creier si suflet si cu mintea... sa zic asa, vraiste. Si tot la fel, va ramane si doctorandul in albinarit... de tip german.

Răspuns la: interesat
Adăugat de : parinte, 12 ianuarie 2016
E valabil si pentru d-na doctor Stan? "Ministrul a explicat ca in cadrul institutional si normativ stabilit vor fi tratate toate situatiile...
alt parinte
12 ianuarie 2016
nimic nou in ...constanta!

Doamna profesor doctor, sotie de fost viceprimar- in prezent aflat sub control judiciar -,este in continuare directoarea scolii 28! Tupeul i-a mai ramas, tine cu tot dinadinsul sa fie directoare pana la evaluarea nationala! Iar cei de la ISJ, desi constienti de abuzurile pe care le-a comis cat timp a fost pe functie, nu au zburat-o inca. Desi PSD-ul este in mare scandal si subrezit pana la radacina, tot mai spera sa apuce osul la alegeri! Probabil de-asta nu s-a rupt filmul cu doamna Stan, profesor doctor si director de totplansul si rasul! Vai de capul ei, nu se da dusa de la scoala unde toata lumea se uita chioras la ea. Cata lipsa de demnitate poate avea?

Răspuns la: interesat
Adăugat de : parinte, 12 ianuarie 2016
E valabil si pentru d-na doctor Stan? "Ministrul a explicat ca in cadrul institutional si normativ stabilit vor fi tratate toate situatiile...
Pe bune?
12 ianuarie 2016
Nu mai e in concediu?

Cum, miha stan si-a intrerupt concediul? Da' de ce? Ca era asa bine fara dumneaei! Oof, oof, s-o fi plictisit acasa?!? Haideti sa-i dam antidotul ptr plictiseala! S-o ajutam.

Răspuns la: nimic nou in ...constanta!
Adăugat de : alt parinte, 12 ianuarie 2016
Doamna profesor doctor, sotie de fost viceprimar- in prezent aflat sub control judiciar -,este in continuare directoarea scolii 28! Tupeul i-a mai...
ptr cei de la scoala 28
12 ianuarie 2016
V-ati obisnuit cu binele?

Hmmm, e mai interesant concediul din fotoliul directoral, nu? Adica e ca lumea sa vii la scoala, dar sa nu faci mai nimic! De ce sa stea femeia acasa, dac poate sa stea...la locul de munca? Oameni rai ce sunteti, nu vreti sa aveti director? Adica doi directori sunt prea multi? Probabil vreti sa va faceti de cap, sa faceti ce vreti la scoala, adica...ore! Puneti-va pofta-n cui, putin stres nu strica nimanui pana la urma! Acceptati-o pe doamna doctor asa cum este ea, buna, frumoasa, desteapta, si devreme la scoala...

directoarele de la 28
13 ianuarie 2016
doua caraghioase!

Stiu si simt ca nu le mai vrea nimeni, ca le-a sunat ceasul, dar nu se misca, stau infipte pe posturile pe care au fost NUMITE, nu pe care le-au obtinut prin CONCURS! Pana cand???? RUSINE, RUSINE, RUSINE!!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Universitățile private, luate la puricat
Pagina a fost generata in 0.4628 secunde