Ministerul Sănătății reduce baremul de la 65 la 60% pentru ca mai mulți tineri medici să ia Rezidențiatul

7612
Ministerul Sănătății reduce baremul de la 65 la 60% pentru ca mai mulți tineri medici să ia Rezidențiatul - img-1700586407.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au aprobat marţi, prin ordin comun, o măsură care permite intrarea în Rezidenţiat a unui număr cât mai mare de tineri medici, având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi şi locuri în special în domeniile deficitare - medicină de familie, medicină de urgenţă, ATI.


Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Ministerul Sănătăţii, s-a decis scăderea pragului minim de promovare de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat, la fel ca în anii anteriori.


Punctajul maxim realizat la sesiunea de Rezidenţiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului iniţial de 65%, este de 608 puncte. În această situaţie, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidaţi din cele 4.327 locuri disponibile.


"Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialişti reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătăţii. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienţii din România să beneficieze de îngrijire din partea generaţiilor viitoare de specialişti" a declarat, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat preluat de Agerpres. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4622 secunde