Ministrul Sorin Cîmpeanu a inaugurat două centre de susținere a inserției profesionale în Senegal

271
Ministrul Sorin Cîmpeanu a inaugurat două centre de susținere a inserției profesionale în Senegal - sorincimpeanu1-1645449252.jpg

Articole de la același autor

În perioada 17-18 februarie 2022, în marja reuniunii instanțelor francofoniei universitare (AUF), au fost deschise două centre de susținere a inserției profesionale  (Centres d ‘employabilité francophones/CEF) în Senegal, la Thies și Dakar.

În anul 2021, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) a lansat aceste centre interconectate, dedicate consolidării capacității de angajare, integrării profesionale și antreprenoriatului studenților și tinerilor absolvenți, denumite Centre francofone de angajabilitate (CEF).

Paisprezece astfel de centre sunt deja deschise, preponderent în Africa de Vest și Asia-Pacific, dar și în Europa Centrală și de Est și Orientul Mijlociu.

Alături de acestea, cele două centre inaugurate fac parte dintr-o serie de 70 de centre, care vor fi deschise în următorul an, cu susținerea Agenției Universitare a Francofoniei în 50 de țări, inclusiv în România.

Aceste centre oferă servicii structurate în consiliere, informare și tutoriat pentru angajare, formare complementară în competențe transversale, certificări profesionale și preincubare antreprenorială.

Demersul se înscrie în prioritatea investiției în educație pentru susținerea parteneriatului între universități și mediul socio-economic, în interesul susținerii angajabilității tinerilor absolvenți, fiind una dintre prioritățile cooperării afirmate cu ocazia Summit-ului Uniunea Europeană - Uniunea Africană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3752 secunde