"Mircistul" care va duce steagul României în Coreea de Sud. "Toți suntem egali în bancă!"

2651
47
La începutul acestei săptămâni, s-a încheiat faza de pregătire centralizată a lotului lărgit pentru Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, ce va avea loc în intervalul 2-11 decembrie, în Coreea de Sud.


După o pregătire ce a durat două săptămâni și jumătate, elevii calificați au susținut trei baraje, în urma cărora a fost desemnat lotul restrâns care va reprezenta România la această olimpiadă.


Hakan Calila, elev în clasa a X-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", s-a calificat pentru a doua oară și va reprezenta România, alături de alți cinci colegi din Craiova, Botoșani, Bacău și București, la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori.
Barajul a constat în trei probe, una după alta, respectiv două probe cu probleme, iar a treia probă tip grilă. "Un baraj constă în trei ore cu subiecte din fizică, chimie și biologie, în limba ro-mână. Am făcut și simulări în engleză, dar sunt persoane care nu stăpânesc foarte bine această limbă și au preferat să dăm testele în română. Ideea este că în Coreea noi vom redacta subiectele în română, iar ele vor fi traduse de o comisie care ne însoțește. Noi primim subiectele în ambele limbi și rămâne la latitudinea noastră dacă le rezolvăm în engleză sau română", a explicat olimpicul.


Este pentru a doua oară când elevul constănțean se califică la această olimpiadă și cu toate acestea… "emoții există de fiecare dată, așa încât nu pot spune că am emoții mai multe sau mai puține decât data trecută. Oricum pentru mine este o chestie extraordinară că m-am calificat și a doua oară".


Întrebat dacă are un regim privilegiat în clasă și dacă profesorii îl tratează mai blând pentru rezultatele sale, Hakan Calila a fost categoric: "În niciun caz. Până la urmă toți suntem egali în bancă și primim note pentru cât știm. Nu pri-mesc note mai mari pentru că am fost la olimpiade internaționale. Cât știu atâta primesc, foarte simplu", ne-a lămurit scurt.


Cât despre sacrificiul pe care îl presupune o asemenea pregătire, a mărturisit că nu simte asta pentru că face exact ce îi place și tocmai de aceea se pregătește zilnic, cel puțin o oră. "Pentru rezultatele mele aș vrea să mulțumesc părinților, care m-au susținut în tot ceea ce am făcut și fac, dar și prof. Carmen Adina Dogărăscu (fizică), prof. Adriana Popescu (biologie) și prof. Doina Bălașa (chimie). Gustul pentru olimpiade, în general, îl datorez prof. Mihai Contanu, care în clasa a V-a mi-a deschis pofta cu prima par-ticipare, la matematică. După aceea, în clasa a VI-a, m-am calificat la Na-ționala de fizică și cam așa am început eu să devin olimpic. Dar domnul Contanu mi-a deschis apetitul și am ajuns să mă și calific la internaționale", a ținut să precizeze același interlocutor.


După succesul de anul trecut, ar fi putut deja să-și aleagă ce facultate să urmeze, fie în țară, fie în străinătate. "Sunt de-abia clasa a X-a și nu m-am gândit încă, dar la anul îmi voi face mai multe planuri și probabil voi trimite scrisori de intenție ori în țară ori în străinătate, în Anglia, la Cambridge sau Oxford ori York. De un lucru sunt sigur, și anume că va fi o universitate din Europa".


Comentează știrea

47 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
felicitari
24 octombrie 2015
felicitari

dar sa ne aducem aminte si de agitatia care se produce cand se corecteaza lucrarile la ultima etapa pe judet. Abia atunci apar la corectat numele grele din invatamant si incep sa schimbe ordinea in clasament. Uimitor este ca, uneori, in top 3, mai scapa si cate unul din Cumpana, Cernavoda, Mangalia.

Oda pentru Michi
24 octombrie 2015
Perla invatamantului constantean!

Sau diamantul neslefuit din Republica Inteligentilor! Va multumim voua, administratie locala, inspectorat, alte foruri superioare, ptr. norocul pe care l-ati pogorat asupra nefericitilor muritori de la scoala Dan Barbilian, C-ta!!! Nu avem cuvinte sa descriem fericirea pe care a adus-o aceasta fiinta in lumea noastra cenusie, chiar neagra!!! Inteligenta, frumusetea sufleteasca si fizica ale acestei fapturi, bunatatea sa, sunt mai presus decat nimicurile ptr care ne luptam noi, oamenii de rand, slugile din aceasta scoala! Acest inger de femeie numita Mihaela Stan, ne-a facut sa intelegem ce inseamna iubirea ptr. semenii nostri! Multumim, multumim, vom fi vesnic recunoscatori! Si ne cerem iertare ptr. ca nu am inteles adevarul. Acum am avut o revelatie! Te iubim, fiinta divina!!!!

cadru didactic
24 octombrie 2015
Bravo!

Asa trebuie sa scrie niste dascali adevarati! Felicitari, ati revenit la ganduri mai bune! Felicitari si doamnei director, ptr ca a reusit sa inspire aceste sentimente pozitive! Ce zi minunata...

Răspuns la: Perla invatamantului constantean!
Adăugat de : Oda pentru Michi, 24 octombrie 2015
Sau diamantul neslefuit din Republica Inteligentilor! Va multumim voua, administratie locala, inspectorat, alte foruri superioare, ptr. norocul pe...
M.S.
24 octombrie 2015
PENTRU IUBITII MEI SUBORDONATI

Va multumesc mult ptr cuvintele frumoase pe care mi le-ati trimis! Asa mai merge, nu ce faceati inainte.....m-ati enervat la maxim! Tocmai ma pregateam sa dau niste sanctiuni la Consiliul profesoral de luni. Dar daca asa stau lucrurile, si ma iubiti, gata cu sanctiunile! Le arunc la cos. Ba chiar o sa va dau si gradatii de merit. Promiteti ca nu mai faceti memorii la inspectorat si la corpul de control???

Răspuns la: Perla invatamantului constantean!
Adăugat de : Oda pentru Michi, 24 octombrie 2015
Sau diamantul neslefuit din Republica Inteligentilor! Va multumim voua, administratie locala, inspectorat, alte foruri superioare, ptr. norocul pe...
Psd aripa tanara
24 octombrie 2015
confuzie

Nu sunt aia cu memoriile, suntem noi, tineretul pesedist!!! NOI v-am ridicat in slavi si v-am cantat osanale! Ce greseala imensa era sa faceti, mergeti inainte cu pedepsirea razvratitilor, ca ne place atat de mult incat am vrea sa faceti consilii profesorale in fiecare zi!!! Nu suntem toti chiar tineri, da abia ce ne-am luat carnetul de membru! Unii dintre noi mai avem putin pana la pensie, da' ne facem si noi frate cu....stan, ca ne e frica sa nu zburam!

Răspuns la: PENTRU IUBITII MEI SUBORDONATI
Adăugat de : M.S., 24 octombrie 2015
Va multumesc mult ptr cuvintele frumoase pe care mi le-ati trimis! Asa mai merge, nu ce faceati inainte.....m-ati enervat la maxim! Tocmai ma...
Giusto
24 octombrie 2015
pentru armonie in familie!

Beti sucul "Giusto" si veti avea armonie in familie si nu numai! E frumos sa vezi cum apele tulburi se limpezesc, cum profesorii fac pace cu managerii, de-aici nu pot sa rezulte decat lucruri foarte bune!!! Ne place sa vedem happy end-uri!

Cu ganduri bune
24 octombrie 2015
Pentru iubita noastra sefa

Asa, dragi colegi si colege! Sa incetam sa mai bagam strambe, doamna STAN lucreaza numai pentru noi! De ce nu sunteti realisti si recunoscatori! Toata ziua sta in livingul-fumoar si mosmondeste cate ceva! Intr-adevar, fara ajutorul lui Cojo, nu prea ii mai iese nimic, o cam da in bara, dar tot nu se lasa! Daca nu ne da sanctiuni, face joc pe roluri: cine sa se ia de cine in consiliul profesoral si apoi cine sa intre in joc, ca sa ii punem capac celui vizat de doamna noastra draga prof. dr. STAN. La noi, la consilii, diversele au cea mai mare importanta! Ce cds, plan managerial, incadrari, comisii! Un rahat! 5-10 minute! Diversele, momentul delicios de scuipat in ochi si dat pumni in gura frustratelor, 1-2 ore. Iar daca nu avem consilii, atunci ne ocupam de ceva parinti, reclamantii de serviciu ai doamnei noastre dragi prof. dr. STAN, sa o punem de ceva reclamatii pentru proastele alea care ne sufla mereu in ceafa! Asadar, va rog, recunoasteti, STAN lucreaza pentru noi! Ne acorda atata importanta ca nici noi nu putem s-o ignoram! Si nici nu vrem asta! Respiram STAN, citim STAN, vorbim STAN, mancam STAN, bem STAN, mergem STAN, dormim STAN; stilul STAN, stilul 28. sus STAN, jos FRUSTRATELE!

Răspuns la: Bravo!
Adăugat de : cadru didactic, 24 octombrie 2015
Asa trebuie sa scrie niste dascali adevarati! Felicitari, ati revenit la ganduri mai bune! Felicitari si doamnei director, ptr ca a reusit sa...
cadru didactic
24 octombrie 2015
nu de la 28

Bai, da m-ati albit cu stan! Ce mama naibii are asta si n-aveti voi? Va tremura toate alea cand vorbiti despre ea? Ce mare scula de om e asta? Ati zis ca nu e-n stare de nimic, nici profesional, nici managerial! Si eu sunt profesoara, dar daca intra pe mana mea, intr-un semestru v-o faceam ca la nufarul, de nu mai avea curajul sa iasa din cabinet! Nu cred ca nu puteti voi s-o dovediti! Nu se poate! Ce atata stan, stan? Ignorati-o si dati-o in c...t, iar daca mai ridica clontu', jap, jap, o faceti din vorbe! Din comentarii, se vede treaba ca nu sunteti nici voi de ici de colo! Dictatorii n-au prea multe in cap, sunt lasi si prosti, vai mama lor!!!

Răspuns la: Pentru iubita noastra sefa
Adăugat de : Cu ganduri bune, 24 octombrie 2015
Asa, dragi colegi si colege! Sa incetam sa mai bagam strambe, doamna STAN lucreaza numai pentru noi! De ce nu sunteti realisti si recunoscatori!...
prof
24 octombrie 2015
dictatorii de-aia sunt dictatori!

Nu pot si nu stiu altfel sa dirijeze masele! Dar tocmai masele ii ajuta sa fie dictatori. Daca tot da sanctiuni cand i se scoala ei, de ce nu va bagati putin in Consiliul ala de administratie care ii face jocurile? Ce, ei sunt imuni la procesele din instanta? Ia sa-i ia si pe ei cineva la puricat, sa spuna ce-au semnat, cand au semnat, sa vedeti cum dau bir cu fugitii de langa scorpie! Si parintii aia pe care ii amageste si manipuleaza, sunt singurii din scoala? Ia sa v-apucati si voi sa le spuneti tuturor parintilor ce se intampla si cu ce murdarii se ocupa astia din conducerea scolii! De ce nu mergeti la sedintele asociatie de parinti si la cele pe clase? Trebuie sa stie, cu manusi de catifea nu se poate rezolva nimic, puneti piciorul in prag, lasati vaicareala si dragalaseniile....Auzi, mancam Stan, respiram Stan! Debarasati-va de ea!!!! Bateti-o cu propriile ei arme. Ce-i aici? Democratie, sau dictatura?

Răspuns la: nu de la 28
Adăugat de : cadru didactic, 24 octombrie 2015
Bai, da m-ati albit cu stan! Ce mama naibii are asta si n-aveti voi? Va tremura toate alea cand vorbiti despre ea? Ce mare scula de om e asta?...
din sistem
24 octombrie 2015
dictatura poate fi depistata "din fașă"

Au dreptate colegii din comentariile de mai sus. Tendinta asta de a face pe marele stapan exista la multi directori, din pacate! Dar daca vezi semnele derapajelor la timp, si nu stai ca fraierul sa inghiti, lucrurile se schimba. Si la scoala la care predau s-a intamplat. Directoarea incepuse sa aiba aere de primadona pdl-ista, dar si-a revenit repede cand i-am spus cateva "adevaruri" de netagaduit in consiliul profesoral! A schimbat tonul rapid, chiar nu mai stia cum sa ne intre in gratii dupa eveniment! Deci se poate, nu lasati pe nimeni sa va ocupe gandurile.

Răspuns la: dictatorii de-aia sunt dictatori!
Adăugat de : prof, 24 octombrie 2015
Nu pot si nu stiu altfel sa dirijeze masele! Dar tocmai masele ii ajuta sa fie dictatori. Daca tot da sanctiuni cand i se scoala ei, de ce nu va...
47 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5418 secunde