Noi premii pentru micii pianiști ai Colegiului Național "Regina Maria"

324

Articole de la același autor

Elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria" au obținut din nou premii importante, promovând valorile muzicii românești.

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc, la Liceul "George Enescu" din București, Concursul Național de Muzică Românească "Pro Piano", ediția a II-a. Evenimentul a fost organizat de fundația cu același nume.

La clasa a II-a, Irina Rusu a câștigat premiul I, Crina Antohe a câștigat premiul întâi și premiul special pentru muzicalitate, ambele eleve fiind coordonate de profesorul de pian Inga Dășanu.

La clasa a III-a, eleva Diana Neamțu a obținut premiul întâi și premiul special pentru muzicalitate. La clasa a V-a, elevul Bogdan Mihai Irimia a fost și el răsplătit cu premiul întâi, acesta fiind coordonat de profesorul de pian Victoria Boicenco. Iar la clasa a VI-a, eleva Iris Maria Condrat a obținut premiul al doilea. Din juriu au făcut parte personalități ale pianisticii moderne românești.

w

În aceeași perioadă, s-a desfășurat, la Iași, Concursul de Interpretare Pianistică "Piano Artis", ediția a IX-a, la care au participat și elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria", obținând rezultate remarcabile. Eluryn Cutova, din clasa întâi, și Inya Cutova, din clasa a III-a, ambele eleve coordonate de profesorul de pian Ioan Caruțiu, au câștigat câte un premiu întâi. Irisa Filip, din clasa a V-a, coordonată de prof. Marina Dunărințu, a fost răsplătită tot cu premiul întâi, Antonia Tașu, din clasa a VI-a, pregătit de prof. Adela Stoica, a reușit aceeași perfomanța de a obține premiul întâi.

La clasa a VII-a, elevul Paul Florescu a primit din partea juriului premiul întâi, iar la clasa a IX-a, elevul Aram Niță a obținut premiul al doilea, ambii fiind coordonați de prof. Sabina Oprea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6766 secunde