La Grădinița nr. 33 din Constanța, ce reclamă părinții dezmint cadrele didactice:

"Nu aruncați cu noroi în munca noastră!"

3440
33
Situată în cartierul Km 4-5, Grădinița cu program prelungit nr. 33 din Constanța este casă și masă pentru aproape 200 de copii ai căror părinți i-au adus aici cu toată încrederea și speranța de bine, în niciun caz pentru a căuta nod în papură cadrelor didactice.

Și totuși, un apel adresat jurnaliștilor constănțeni pe cel mai accesat site de socializare de către un părinte ne-a atras atenția în mod deosebit. Respectiva mămică sesiza că una dintre educatoare ar avea mari probleme cu alcoolul și, mai mult de atât, că directoarea ar cunoaște situația, dar nu poate interveni.

Ieri dimineață, ne-am deplasat la această unitate de învățământ, unde am stat de vorbă cu prof. Eugenia Colța, care este director de trei ani aici.

"Pun foarte mult preț pe atitudinea cadrelor didactice față de copii și tocmai de aceea i-am rugat pe părinți să vină să discute cu mine ori de câte ori au probleme, fără să-mi spună numele lor sau al copilului. La intrarea în unitate, avem o urnă unde își pot depune, tot sub anonimat, reclamațiile, pentru a încerca să le corectăm. Le-am spus că, indiferent de probleme, dacă nu reușesc să le rezolve cu educatoarele, să mi se adreseze. De aceea îmi pare foarte rău să constat că se aruncă cu noroi în munca noastră", ne-a declarat prof. Colța.

Cât despre atitudinea respectivei educatoare reclamate, managerul grădiniței ne-a explicat că la grupa Cri-cri există două educatoare, cu temperamente diferite, motiv pentru care părinții ar putea să facă deosebiri.

"Pe ambele le cheamă Magdalena, dar pe cea de dimineață copiii o alintă Madi și o îndrăgesc pentru că li se adresează pe un ton mai calm. Colega cealaltă, Magda, într-adevăr, am mai avertizat-o să-și controleze tonul, dar mi-a spus că i se întâmplă să ridice vocea atunci când simte că nu îi mai poate stăpâni", ne-a explicat directoarea grădiniței, specificând faptul că ambele sunt cam de aceeași vârstă, cadre tinere, titulare ale grădiniței.

Cât despre consumul de alcool, prof. Colța a afirmat că a stat de vorbă cu cele două îngrijitoare de la grupa în cauză, care suplinesc educatoarele, și s-au arătat foarte intrigate că se poate afirma despre un cadru didactic că se prezintă într-o grupă de copii în stare de ebrietate.

"Îi rog foarte mult pe părinți să nu mai arunce cu noroi în munca noastră și să nu mai apeleze la asemenea moduri de a-și exprima nemulțumirile, pentru că niciun copil nu va avea de suferit dacă cineva dorește să-și spună păsul în grădinița noastră", a conchis interlocutoarea noastră, invitându-ne în orice altă zi dorim să venim și să verificăm dacă se adeverește reclamația respectivei mămici. 

Comentează știrea

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
directorul gradinitei
23 septembrie 2015
traieste intr-un turn de fildes?

Ce explicatie 'linistitoare' e asta? Cum poate sa vina un parinte la d-na directoare sa se planga de ceva, fara sa dea numele sau sau al copilului? Dumneaei traieste intr-un turn de fildes, nu cunoaste parintii si copiii? Nu este si dumneaei tot educatoare? Iar chestia cu acea cutie de carton ptr. 'sugestii si reclamatii' anonime, e de rasul-plansul! Asa erau pe vremea comunismului, la alimentara si la aprozar!

daca nu faci foc
23 septembrie 2015
nu iese fum...

probabil ca mamica respectiva, cea care a atras atentia presei asupra unor probleme, "o fi mirosit ea ceva". Doar nu a inventat faptul ca cineva consuma alcool la gradinita in timpul programului! Daca directoarea o acopera pe angajata, nu face niciun bine gradinitei! Copiii si parintii ce vina au?

parinte
23 septembrie 2015
gradi 33

Dar faptul ca v-ati angajat fiica secretara si mai preda si l. engleza la obtional ce mai este??? Sau nici asta nu stiati?

parinte
23 septembrie 2015
luati masuri!

luati masuri, nu va faceti ca ploua!!! De ce bagati gunoiul sub pres?

o sa-i puna fiola
23 septembrie 2015
d-nei educatoare?

'directoarea a invitat presa sa vina sa vada daca se adevereste reclamatia mamicii"...Ce sa faca presa? O sa-i puna fiola educatoarei?

Ioana Maria
23 septembrie 2015
Nu mai aveti curaji sa va dati numele

Dumneata nu esti parinte. Esti o persoana frustrata din breasla si te roade invidia. Ca are cel mai citit ziar din Romania si este printre primii zece oameni de valoare ai Constantei, stiai? Nu aceste lucruri de care orice parinte ar fi mandru nu te intereseaza, "parinte". Rusine! Nu esti bine informat! Mai citeste! Voi nu aveti curaj sa va dati numele, dar acuzati pe nedrept!

Răspuns la: gradi 33
Adăugat de : parinte, 23 septembrie 2015
Dar faptul ca v-ati angajat fiica secretara si mai preda si l. engleza la obtional ce mai este??? Sau nici asta nu stiati?
ce raspuns
23 septembrie 2015
e asta?

Atata stiti: ca lumea e frustrata sau invidioasa. Intrebarea era : SUNT SAU NU SUNT PROBLEME LA GRADINITA 33?

Răspuns la: Nu mai aveti curaji sa va dati numele
Adăugat de : Ioana Maria, 23 septembrie 2015
Dumneata nu esti parinte. Esti o persoana frustrata din breasla si te roade invidia. Ca are cel mai citit ziar din Romania si este printre primii...
sorin mihalache
23 septembrie 2015
opinie

Punctul meu de vedere este ca toata lumea trebuie sa isi asume cele afimate. Mai ales cand acuzi pe cineva, corect ar fi sa spui, uite, eu sunt Ioana si am patit acest lucru. Maria mi-a facut si mi-a dres. Iar in functie de gravitatea faptei, sa apelezi la institutiile competente. Exista politie, parchet, dna etc. Chestiunea asta cu anonimatul mi se pare ca aduce cu a scoate castanele din foc cu mana altuia. Cam lasitate, cam comunism.

Cryss
23 septembrie 2015
Nu aruncati cu noroi

Nu sunt cadru didactic si sincer nu-mi doresc sa fiu vreodata. Este probabil una dintre cele mai grele meserii si ii admir pe toti cei care lucreaza in invatamant.Ii admir pentru ca reusesc sa ramana oameni normali in toate acele conditii de stres.Ii admir pentru ca pot avea grija de toti cei 30 de copii din grupa/clasa.Ii admir pentru ca imi gasesc copiii sanatosi si cu zambetul pe buze si mi-i fac sa se simta confortabil.Ii admir si le multumesc pentru ca ai mei copii se duc cu drag la gradinita/scoala.Am avut cele mai dulci si minunate educatoare.Am avut un dumnezeu de om ca invatatoare,Le multumesc pe aceasta cale ca au contribuit si inca contribuie ca fii mei sa devina oameni,impreuna facem o echipa pe cinste. Am un copil de 14 ani si unul de 4 ani,si de 11 ani de cand am intrat in sistem am tot vazut lucruri si sincer am ajuns sa fiu scarbita de atitudinea parintilor. Am vazut cadre didactice cersind rechizite,asta in conditiile in care se stie ca nu se poate face invatamant cu NIMIC.Statul ofera NIMIC! Cu NIMIC nu poti face oameni,cu NIMIC nu poti construi un viitor pentru copilul tau. Am vazut parinti care nu sunt in stare sa achite nici cota pentru hrana copilului.Nimeni nu este obligat sa-ti tina copilul pe mancare.Nu ai cu ce sa achiti,tineti-l acasa ! Inteleg cazurile speciale unde sunt multi copii intr-o familie,dar cand te vad prin cafenele si te plimbi cu masina toata ziua,asta nu mai este situatie speciala,este nesimtire si lipsa de respect. Cand ai o problema,o comunici educatorului,invatatorului,directorului.Susotind pe la spate,prin colturi,nu-ti rezolva nimeni problema.Da,sunt un parinte care comenteaza la sedinte,am fost in biroul directorului si unele probleme s-au rezolvat,altele care au tinut de inspectoratul scolar,nu.Copiii mei nu au avut de suferit si atitudinea cadrelor didactice nu s-a schimbat deloc. Trebuie sa ai curaj,dar si asta e o problema a majoritatii parintilor,curajul iese la iveala doar in bisericute si pe la colturi,cand e sa dai piept cu problema in sine sau cand este vorba de implicare,toata lumea da inapoi. Implicarea ar trebui sa fie de ambele baricade,asta este normalul intr-o tara ca a noastra,daca am fi trait intr-o tara nordica de ex. atunci normalul ar fi fost altul.

Felicitari
23 septembrie 2015
pentru felul in care ganditi!

Ar fi minunat daca toti parintii si-ar exprima in mod deschis parerea, la sedinte, in cabinetul directorului si chiar la inspectorat, de ce nu? De asemenea ar fi minunat daca problemele, de orice natura, s-ar si rezolva, sau macar s-ar incerca rezolvarea lor! Este foarte frumos modul in care stiti sa apreciati stradania cadrelor didactice de a construi personalitati incepand de la gradinita! Va multumim, nu conteaza daca suntem parinti sau dascali, sau si una si alta! Avem nevoie de oameni ca dumneavoastra.

Răspuns la: Nu aruncati cu noroi
Adăugat de : Cryss, 23 septembrie 2015
Nu sunt cadru didactic si sincer nu-mi doresc sa fiu vreodata. Este probabil una dintre cele mai grele meserii si ii admir pe toti cei care lucreaza...
33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3445 secunde