Mezzosoprana Gabriela Dobre:

"Nu m-aș putea despărți vreodată de operă! Ar fi ca și cum aș renunța la inimă"

707

Articole de la același autor

Artist liric, producător de teatru și asistent regie, mezzosoprana Gabriela Dobre este angajată a Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța, pe scena căreia a evoluat, de-a lungul timpului, în numeroase titluri de operă și concerte vocal-simfonice.



Deși a făcut parte mereu din ea, mezzosoprana Gabriela Dobre nu a știut, la început, că muzica va deveni cândva viața ei.

"Nu mă știu decât cântând, citind și cântând, de pe vremea când așteptam cu nerăbdare să încep școala. Împinsă de excesul meu de energie, pe care nici acum nu reușesc să îl temperez, mama a hotărât să mă înscrie în corul de copii al Constanței, cel ce a devenit, ulterior, reputatul și multilaureatul ansamblu «Infantes maris», condus de prof. Florentina Habadan Ghițescu. Acolo am înțeles că muzica mă face fericită. Cu toate acestea, m-am pregătit să devin cercetător în biochimie, am cotit către filologie și m-am oprit pe scena operei.

Copil fiind, mama mea se străduia să nu pierdem niciuna dintre reprezentațiile teatrelor din oraș, dar la operă am ajuns pentru prima dată abia în clasa a IV-a și am plecat absolut fermecată de la «Carmen». Așa că, de operă nu m-aș putea despărți vreodată, ar fi ca și cum aș renunța la inimă.

Pe de altă parte, interesul pentru știință nu m-a părăsit niciodată, așa cum am rămas profund atașată de litere și îmi exersez condeiul, în continuare, scriind poezii, mică dramaturgie sau eseuri. Dacă Dumnezeu mi-ar cere să nu mai cânt, tot aș sluji scena din culise, ca asistent de regie sau producător", a declarat, pentru "Cuget Liber", renumita artistă.



Publicul va avea parte de o mulțime de surprize


Pentru că la acest moment ne aflăm cu toții într-o situație greu încercată, nu se pot face planuri pentru perioada următoare, dar imediat ce vom ieși din situația de urgență, ne vom putea vedea de drumurile noastre, de planurile noastre.

În ceea ce o privește pe mezzosoprana Gabriela Dobre, avea programate două proiecte muzicale minunate, alături de alți colegi, un mic spectacol numit "Opera cu zâmbete", dar și un recital cu bijuterii muzicale, alături de tenorul Răzvan Săraru.

"Pe acestea îmi propun să le realizez, mult îmbogățite, pentru că am avut timp de gândire. Grație acestui răgaz, am reușit să termin de compus și partitura pentru două mici spectacole muzicale scrise de mine, după câteva povești ale lui Ion Creangă și Hansel și Gretel și încep să le gândesc punerea în scenă. Sper să le pot produce. De asemenea, am în plan și publicarea unui volum de poezii, dar mai mult decât orice, abia aștept să fiu, din nou, pe scena iubitei mele opere și să simt dragostea și entuziasmul publicului nostru", a spus artista.

Până atunci, însă, ea le transmite tuturor prietenilor dragi, melomanilor constănțeni, publicului, să aibă inima plină de pace, zâmbet și soare, și mai ales să nu uite că, după orice furtună, cerul este mai limpede și mai luminos.

"Acum, avem timp să medităm, să ne împăcăm cu noi înșine și cu toată lumea, să scriem în tihnă, să citim mult, toate cărțile din bibliotecă, ce ne așteptau cu dor să ne facem timp și pentru ele, să ascultăm toată muzica bună și să ne propunem să nu mai fim sclavii televizorului, ci să devenim nelipsiți din templul artei, Teatrul", a completat mezzosoprana. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2909 secunde