O nouă petiție legată de baremul probei de Limba română

313
Părinții ai căror copii au dat răspunsul "atributivă" la subiectul de luni de la Evaluarea Națională, cu buclucașa propoziție "Dificultatea răsfoirii este ceea ce mă jenează", susțin că "o serie întreagă de profesori cu reputație" le-ar fi spus că varianta atributivă este una ce putea fi acceptată, pe lângă cele două aflate în discuție până acum - subiectivă și predicativă.
De altfel, atributivă, subiectivă și predicativă sunt cele trei variante de răspuns dintre care elevii au avut de ales la cerința ce a generat numeroase controverse.
Potrivit părinților care au depus petiția, cerința controversată trebuie "eliminată urgent" din grila de evaluare, în condițiile în care "nici specialiștii nu au ajuns la un consens" cu privire la felul propoziției.
"Cu alte cuvinte, tezele ar trebui notate ca și cum acest subiect nu ar exista", spune unul dintre semnatarii petiției.
Scandalul privind baremul probei de limba română a ajuns și în atenția parlamentarilor.
Senatorul PNL Mihaela Popa îi cere ministrului Educației, Liviu Pop, "ca în ambiguitățile legate de subiectele la Limba și Literatura Română să fie de partea elevilor". "Controversele privind subiectele la Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale 2012 nu trebuie să afecteze elevii. Atât timp cât profesorii și specialiștii au păreri diferite, copiii nu pot fi pedepsiți. Îi cer ministrului Educației să își asume această situație și să ia deciziile corecte pentru elevi", spune Popa, într-un comunicat postat pe pagina personală de internet și citată de Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6872 secunde