Liceul Teoretic "Ovidius" - Premiul I pentru un proiect realizat de elevă și tatăl ei

396
Suceava a găzduit week-endul trecut Concursul Național de Știință și Inginerie "Rosef 2012".
Organizat de Societatea Științifică CYGNUS - centru UNESCO Suceava și Palatul Copiilor Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, Colegiul Național "Petru Rareș" Suceava, Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava sub egida Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, concursul și-a propus sporirea interesului tinerei generații pentru domeniul științific și tehnic, familiarizarea elevilor din domeniul preuniversitar cu metodica și tehnica cercetării, punerea în valoare a elementelor de inovare și inventică ce au ca autori tinerii.
Concursul s-a desfășurat pe trei categorii tematice. Prima a fost Științe, care a cuprins Chimie, Biologie, Geografie, Fizică, Managementul mediului și al ecosistemelor, Matematică aplicată sau domenii interdisciplinare ale științelor enumerate. A doua categorie s-a referit la Științe aplicate (Inginerie mecanică, Energetică și termotehnică, Electrotehnică și electronică, Echipamente și tehnologii de măsurare sau monitorizare, Reciclare, Eco-nomie, iar cea de-a treia la Tehnologia infor-mației (știința calculatorului, Algoritmi, Inteligență artificială, Navigarea și comunicarea, Aplicații software).
Concursul reprezintă etapa de selecție națională a echipajelor care vor participa în luna mai 2013 la Concursul INTEL ISEF ce se va desfășura în SUA.
Eleva Georgiana Popa, din clasa a IX-a A, Liceul Teoretic "Ovidius" a participat la categoria II Științe aplicate cu un proiect original, intitulat "Sistem de producere a energiei termice cu panouri solare termodinamice și generator Stirling", cu care a obținut Premiul I.
Proiectul propune o alternativă eficientă pentru producerea energiei termice necesară încălzirii locuințelor, fără poluare și cu un consum redus de resurse energetice și a fost realizat sub coordonarea tatălui elevei, Daniel Popa.
Elevii Liceului Teoretic "Ovidius", îndrumați de profesor Sorina Leu, nu se află la prima participare la acest concurs și de fiecare dată au impresionat juriul cu proiectele lor creative.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4091 secunde