OFERTĂ de Ziua Unirii. Gratuitate la intrarea în trei muzee

248
OFERTĂ de Ziua Unirii. Gratuitate la intrarea în trei muzee - intraregratuitaonline-1674212459.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanța oferă, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, marcată pe data de 24 ianuarie 2023, acces gratuit publicului în toate expozițiile deschise în Muzeul de Artă Constanța și secțiile sale: Muzeul de sculptură Ion Jalea și Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă Topalu.

De altfel, și cu ocazia Zilei Culturii Naționale, marcată pe data de 15 ianuarie 2023, conducerea muzeului a luat aceeași decizie.

Reamintim că în cadrul proiectului anual „Muzeul din depozit”, care a debutat în anul 2015 și care constă în expunerea temporară a unor lucrări din depozitul muzeului, păstrate în condiții speciale, conform normelor de conservare, zilele acestea la Muzeul de Artă din Constanța poate fi vizitată expoziția „Forma feminină – reprezentări moderne și contemporane”, care reunește 40 de lucrări de grafică, între care 20 sunt semnate de artiștii Iosif Iser, Theodor Pallady, Jean Al. Steriadi, Iosif Rosembluth, Miliţa Petraşcu, Aurel Băeşu și Ion Anestin. Cele 20 de capodopere fac parte din colecția de 83 de lucrări de pictură și grafică, care au intrat în vara anului 2020 în patrimoniul Muzeului de Artă Constanța, la dorința expresă a magistratului bucureștean Ioan Dumitrescu, adusă la îndeplinire de către executorii săi testamentari. Magistratul Ioan Dumitrescu, după ce a vizitat toate muzeele din România, a hotărât, fiind deja la vârsta senectuții, să doneze lucrările colecționate de-a lungul vieții sale muzeului de artă constănțean.

Cezar Atodiresei este artistul care a semnat celelalte 20 de lucrări prezente în expoziție. Acestea fac parte dintr-o colecție, formată din 80 de lucrări, 20 de pictură și 60 desene, donată Muzeului de Artă Constanța, de fratele artistului, Gelu Atodiresei, în noiembrie 2022, ca urmare a dorinței artistului Cezar Atodiresei, care în timpul vieții a luat decizia de a dona o parte din lucrările sale instituţiei de cultură de la malul mării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5361 secunde