Omagiu poetului Mihai Eminescu, adus de liceenii talentați de la ”Virgil Madgearu”

497
Omagiu poetului Mihai Eminescu, adus de liceenii talentați de la ”Virgil Madgearu” - whatsappimage20230115at152656-1673789840.jpeg

Articole de la același autor

Pentru elevii Liceului Economic „Virgil Madgearu” din Constanța, celebrarea Zilei Culturii Naționale și a poetului nepereche a debutat încă de joi, 12 ianuarie 2023, când s-a interpretat lirica eminesciană, „s-a petrecut în spiritul culturii române, dând impresia că domnul EMINESCU e cu noi”, a transmis prof. ec. Camelia-Isabela Marcu, organizatorul și îndrumătorul activităților.

De Ziua Culturii, profesorii liceului au avut ocazia să recunoască talentele elevilor pasionați de artă, poezie, muzică și desen, ale căror interpretări și lucrări au fost admirate cu interes.  

Având ca obiectiv cultivarea creativității, a imaginației artistice și plastice, stimularea interesului pentru lectură, la activitatea organizată în liceu, s-a remarcat vocea talentatei Laura Ioniță, care a interpretat „Pe lângă plopii fără soț”.

Remarcabil a fost și desenul abstract în creion, realizat de Robert Nedelcu, din clasa a XI-a, intitulat „Suferința”, o reprezentare a unui vis, o pendulare între iluzie și negarea realității.

De asemenea, prof. Marcu a ținut să remarce și cunoscutele poezii ale Sinforei Pîrvu, vocile plăcute ale Andreei Diaconu, Patriciei Stroie și desenele Cristinei Filip și  Florentinei Durcă din clasa a X-a.

„Activitatea organizată a fost un omagiu adus marelui poet Mihai Eminescu și s-a adresat elevilor care scriu, compun, creează, visează și trăiesc cu pasiune”, a mai precizat îndrumătorul activităților.

 

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0182 secunde