OMS: Copiii din Europa trebuie să se întoarcă la școală în condiții de siguranță

108
OMS: Copiii din Europa trebuie să se întoarcă la școală în condiții de siguranță - 1-1598889897.jpg

Articole recomandate

Copiii din Europa și din întreaga lume trebuie să se întoarcă la școală în condiții de siguranță în timpul pandemiei, au declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și oficiali europeni, citați de dpa, potrivit Digi24. Închiderea școlilor din cauza pandemiei a afectat 1,6 miliarde de copii din toată lumea, mai spun oficialii OMS.


"Dreptul la sănătate și dreptul la educație trebuie să meargă mână în mână", a declarat ministrul italian al sănătății Roberto Speranza, co-gazdă a conferinței. "Redeschiderea în siguranță a școlilor (...) este prioritatea reală pentru săptămânile următoare", a adăugat el.


Deși copiii au fost "în mare măsură cruțați de efectele directe ale virusului asupra sănătății", închiderea școlilor le-a afectat "sănătatea mentală și dezvoltarea socială" și au apărut "riscul și impactul de a se afla într-un mediu abuziv de domiciliu", au notat ei.


Copiii care trăiesc în condiții precare și cei cu dizabilități au fost în special greu loviți de închiderea școlilor, se adaugă în comunicat.


Asigurarea unei igiene corespunzătoare a mâinilor, distanțarea fizică, utilizarea măștilor și rămânerea acasă dacă te simți rău sunt printre măsurile ce ar putea ajuta la reducerea riscului de infecție.


Învățământul online ar fi de asemenea probabil necesar în viitor din cauza închiderii temporare a școlilor sau pentru a asigura distanțarea fizică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0504 secunde