Operă și operetă, în programul Teatrului „Oleg Danovski”

507
Operă și operetă, în programul Teatrului „Oleg Danovski” - x-spectacole-danovski-1680263346.jpeg

Articole de la același autor

În acest sfârșit de săptămână, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danvoski” vor avea loc opera „Madama Butterfly” a lui Giacomo Puccini și opereta „Liliacul” de Johann Strauss.

Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19, atmosfera Japoniei de la începutul secolului XX va fi adusă pe scenă odată cu acordurile operei „Madama Butterfly”, compusă de Giacomo Puccini pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa (bazat pe o povestire de John Luther Long și o piesă de David Belasco). Premiera acestei opere a avut loc la Brescia, în urmă cu mai bine de un secol, pe data de 28 mai 1904.

În distribuție, soliștii Akiko Hayakawa (Japonia), Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Anton Zidaru, Ionela Duma, Cristian Caragea, Ionuț Neagu (debut), Adrian Pîrlea, Andrei Băican.

Duminică, 2 aprilie, de la aceeași oră 19, soliștii Nicoleta Ardelean, Doru Iftene, Laura Eftimie, Cristian Caragea, Maria Cernat (debut), Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre, Robert Safta vor da viață personajelor din opereta în trei acte a lui Johann Strauss (fiul) - „Liliacul”. Acțiunea se petrece în ultima zi a anului 1870 și în noaptea de revelion 1870-1871, în castelul austriac Weinberg. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2653 secunde