Opera și baletul, variantele unui timp liber de calitate, în acest weekend

319
Opera și baletul, variantele unui timp liber de calitate, în acest weekend - fondolegdanovski-1677263864.jpg

Articole de la același autor

Publicul constănțean este invitat în acest sfârșit de săptămână la ultimele două spectacole ale lunii februarie 2023 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Sâmbătă, 25 februarie 2023, ora 18:30, va fi prezentată opera ”Turandot”, în trei acte, compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano. Premiera mondială a avut loc la 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul s-a întrerupt la locul până unde compusese Puccini și a spus: „în acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: „Viva Puccini!” urmat de ovațiile publicului.

Soliști: Elena Rotari, Răzvan Săraru, Veronica Raceală, Leonard Bernad (București), Marius Turtoi, Cristian Caragea, Marius Eftimie, Doru Iftene, Anton Zidaru (București), Ionuț Neagu. Își mai dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

La aproape cinci ani de la premiera națională, care a avut loc la Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” pe data de 10 iunie 2018, duminică, 26 februarie 2023, de la ora 18.30 este programat baletul în două acte ”Frumoasa și Bestia”, pe muzica lui P.I. Ceaikovski.

Soliști: Bogdan Bîrsănescu, Adrian Mihaiu, Cătălina Iliescu (debut), Hana Okudaira (debut), Yuria Soeta, Daia Kashiwaba, Mihai Pâslaru, Luna Muramatsu (debut), Tomonori Sekiguchi Debut, Keito Shimomura, Iguacel Sanchez, Mayura Takase, împreună cu Ansamblul de Balet al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Reamintim că, în zilele de sâmbătă și duminică, agenția de bilete a teatrului este deschisă de la ora 17.15 la ora 18.15.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6371 secunde