Palmaresul Festivalului Național de Film Românesc

81

Articole de la același autor

Duminică seară, la Pavilionul Expozițional din stațiunea Mamaia s-a încheiat cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Film Românesc, organizat de Consiliul Județean Constanța, Fundația "Fantasio" Constanța și SC Aleea Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Ediția de anul acesta a festivalului i-a fost dedicată regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, care a fost alături de acest eveniment încă de la inițierea sa. În fiecare seară a fost proiectat câte un film semnat de marele regizor: "Dacii" (1967), "Mihai Viteazul" (1970), "Cu mâinile curate" (1972), "Ultimul cartuș" (1973), "Un comisar acuză" (1974), "Atunci i-am condamnat pe toți la moarte" (1972).

În paralel cu cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Film Românesc s-a derulat "Caravana Filmului Românesc - capodopere ale cinematografiei naționale", în parcul din fața Pavilionului Expozițional Constanța.

Festivalul Național de Film Românesc 2013 a fost organizat pe două secțiuni: "Lungmetraj" și "Filme studențești", care au avut ca scop atragerea unui număr cât mai mare de tineri la festival, mărind astfel accesul la cultură.

Cei șapte membri ai juriului au stabilit în urma dezbaterilor și consultărilor câștigătorii Festivalului Național de Film Românesc 2013: Premiul "Fundației Fantasio" se acordă filmului "Poc, trosc și-un tort cu frișcă", regia Andrei Nicolae Teodorescu, UNATC; Premiul Neptun TV se acordă filmului "Pastila fericirii", regia Cecilia Felmeri, UNATC; Premiul pentru "Cel mai bun film" la Secțiunea "Film Studențesc" se acordă filmului "RIO 2016", regia Bianca Rotaru, UNATC. Premiul pentru "Regizorul anului" se acordă lui Călin Peter Netzer; Premiul Special al juriului" se acordă documentarului "Genocidul Sufletelor. Experimentul Pitești - Reeducarea prin tortură", regia Sorin Ilieșiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4825 secunde