Părinții constănțeni iau startul cursei înscrierilor la grădinițe. Atenție, sunt modificări!

443
Părinții constănțeni iau startul cursei înscrierilor la grădinițe. Atenție, sunt modificări! - fondinscrieregradinite-1462190147.jpg

Articole de la același autor

Așteptată cu mult interes de părinții constănțeni ai căror copii urmează să intre la grădinițe în acest an, perioada de înscriere a fost făcută publică de Ministerul Educației, ea debutând cu reînscrierile, din data de 4 mai.

Prof. Elena Tega, directoarea Grădiniței nr. 47, a declarat că părinții deja fac presiuni pentru a le fi primite cererile.

"Pentru că Inel I este un cartier mare, grădinița noastră este foarte solicitată și, din păcate, nu vom putea cuprinde chiar toate solicitările. De aceea, încă din februarie, am avut părinți care au insistat să îi avem în vedere", afirma managerul, care speră într-o minune ce ar putea să-i rezolve extinderea.

Așadar, conform solicitării Ministerului Educației, Inspectoratul Școlar Județean Constanța trebuie să asigure toate măsurile necesare și să respecte toate etapele calendarului înscrierii în grădiniță, astfel încât întregul proces să fie finalizat până la data de 29 iulie.

Înscrieri după modelul celor de la clasa pregătitoare

Reînscrierile se vor desfășura în perioada 4-20 mai, iar înscrierile, în două etape: 23 mai-17 iunie, respectiv 27 iunie-29 iulie.

Orarul reînscrierilor și al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afișat, la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există), și pe site-ul inspec-toratelor școlare.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1252/2012 și în limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.

În situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Cererile respinse fie ca urmare a opțiunilor insuficiente din fișa de înscriere, fie din cauza absenței locurilor la unitatea de învățământ dorită, vor putea fi redepuse și aprobate în etapele imediat următoare sau în etapa de ajustări, programată în perioada 1-31 august.

Pentru a se evita orice discuții, managerii unităților preșcolare au obligația să afișeze capacitatea instituției (număr de copii pentru care a fost proiectată); numărul de locuri aprobat prin planul de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare); criteriile generale și criteriile specifice pentru înscrierea copiilor; numărul de copii reînscriși sau înscriși zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.

În premieră, comparativ cu anii anteriori, monitorizarea fluxului de reînscrieri și înscrieri se va realiza informatizat, prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), dezvoltat de Ministerul Educației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6477 secunde