Parlamentul European, reprezentat activ de ambasadorii juniori din colegiile constănțene

2227
Parlamentul European, reprezentat activ de ambasadorii juniori din colegiile constănțene - x-colegiul-mircea-1706433257.jpg

Articole de la același autor

La începutul acestei luni, echipa EPAS de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța a organizat o activitate cu titlul "Leave a secret, read a secret". Scopul a fost familiarizarea cu una dintre problemele care afectează mulți oameni din întreaga lume și reprezintă o temă aflată pe ordinea de zi a Parlamentului European, sănătatea mintală. Totodată, au aflat despre propunerile Parlamentului European privind sănătatea fizică și mintală a tuturor cetățenilor europeni.

Ambasadorii juniori au pregătit o prezentare pe această temă și, de asemenea, urna în care toți participanții și-au mărturisit momente în care s-au simțit neajutorați. Pe urmă, „secretele" au fost citite și discutate pentru a găsi o soluție și a preveni o viitoare întâmplare neplăcută. Au înțeles că Uniunea Europeană este astăzi mai aproape de cetățenii ei.

Pe 11 ianuarie 2024, ambasadorii juniori EPAS de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța au participat și la întâlnirea online cu europarlamentarul Alin Mituță. Au fost abordate teme precum: modul de funcționare al Uniunii Europene, activitatea europarlamentarilor la Bruxelles,  dar și despre  spațiul Schengen, accesul la servicii de sănătate și multe alte teme europene.

Ambasadorii juniori ai echipei EPAS a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța au dedicat săptămâna 22-26 ianuarie 2024 activității "Ce face UE pentru mine?".

Aceștia au realizat prezentări și activități ludice prin care au transmis colegilor de liceu informații precum valorile europene și rolul UE.

Ambasadorii juniori din cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu" Constanța au fost oaspeți ai Casei Europa din București. Aici, elevii au avut ocazia de a juca rolul de europarlamentari, au dezbătut politici publice și și-au exercitat dreptul de vot sub sloganul "Să votăm pentru binele întregii comunități europene!" Experiența a fost una memorabilă, elevii devenind mult mai conștienți de întregul proces legislativ,  dar şi de responsabilitatea pe care o au ca cetățeni europeni!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6798 secunde