Roboții umanoizi creați de elevii constănțeni au impresionat juriul și vizitatorii RoboChallenge

9368

Articole de la același autor

Cel mai mare concurs de robotică din Europa și unul dintre cele mai mari din lume a fost găzduit la începutul acestei luni la București. Ajuns la ediția a XIV-a, concursul Robochallenge a suscitat interesul a peste 230 de echipe cu diferite echipamente, printre care 650 de roboți, și aproape 1.000 de participanți din 19 țări, tineri dornici de a explora tehnologiile care vor schimba în mai bine lumea pe care o cunoaștem azi.

Mihnea Cosmin Costoiu, rectorul universității gazdă – Universitatea de Ştiință și Tehnologie Politehnica București, a afirmat că participarea la acest concurs internațional este o experiență educativă excepțională, care îi pregătește pe tineri pentru provocările viitorului, unde inovația și tehnologia vor juca un rol cheie în transformarea lumii.

La cele 15 categorii de concurs (toate tipurile de sumo, humanoid robots, freestyle showcase, freestyle showcase – kids) au concurat și elevi constănțeni pasionați de robotică.

Printre acești tineri participanți a fost și elevul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Andrei Foca, din clasa a XI-a B, având-o ca diriginte și coordonator pe profesoara de fizică Adina Dogărescu.

Andrei a creat în integralitate (proiectare și programare) un robot umanoid care a fost foarte apreciat de juriu și premiat cu locul doi în cadrul acestui prestigios concurs, la categoria freestyle showcase – kids. La realizarea robotului au participat şi elevii Luca Radu, din clasa a XII-a la Liceul de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, şi Cristian Foca, din clasa a XI-a la Colegiul Comercial „Carol I”. Cei doi elevi au contribuit la etapa de asamblare a robotului şi la procurarea componentelor necesare.

Au inspirat și alți tineri pasionați de robotică

De asemenea, și cei 30 de elevi de la Asociația Informatica pentru Viitor Constanța prezenți la competiția internațională de robotică RoboChallenge au obținut rezultate impresionante sub coordonarea profesorului Ramona Rădulescu, demonstrând talent, ambiție și determinare în cadrul acestui eveniment de prestigiu.

Cele două echipe de liceu, ShortCircuit și EinSaft, s-au remarcat în categoriile FreeStyle ShowCase Kids și FreeStyle ShowCase, ocupând locurile III în ambele categorii. Membrii echipelor Short Circuit - David Gheorghica Istrate, Victor Botnaru, Robert Beu, Mihnea Albu, Cezar Lupu, Andrei Trifu, Mara Albu - și EinSaft - Andrei Lupu, Amalia Ripiciuc, Alexandru Manole, Andi Balcan, Sebastian Doros, Vlad Asalos, Tudor Durduman-Burtescu - au demonstrat un nivel ridicat de pregătire și dedicare în domeniul roboticii.

Proiectul echipei Short Circuit - Cuza a impresionat juriul cu un robot umanoid echipat cu inteligență artificială, arătând astfel potențialul tehnologic de vârf la care acești tineri pasionați de informatică au ajuns.

Pe de altă parte, echipa EinSaft a dezvoltat un proiect de automatizare a prezenței, demonstrând creativitate și inovație în domeniul roboticii.

„Elevii au reușit să atragă atenția nu doar a juriului, ci și a vizitatorilor prezenți la expoziția organizată în cadrul competiției, demonstrând nu doar abilitățile lor tehnice remarcabile, ci și capacitatea de a comunica și a inspira alți tineri pasionați de acest domeniu în continuă dezvoltare. Această performanță arată că România are potențialul de a se remarca la nivel internațional în domeniul roboticii și tehnologiei”, a transmis prof. Ramona Rădulescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7172 secunde