Laurențiu Diamandi: "Parcursul vostru a fost destul de greu până ați ajuns să luați acest atestat"

21701
Laurențiu Diamandi:

Articole de la același autor

Cu prilejul Zilei Unității Germaniei, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța a organizat, marți, 3 octombrie, festivitatea de decernare a diplomelor atestatului de limba germană Deutsches Sprachdiplom (Diplomă de Limba Germană) B1. Evenimentul a avut loc în sala Ghe. Coriolan a colegiului. În cadrul evenimentului, au primit diplome și ceilalți participanți, care nu au reușit să obțină calificativul B1.

La festivitate au participat directorul adjunct al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Daniela Bărăitaru, profesor Laurențiu Diamandi și profesor Lilia Cuciuc, care a înmânat diplomele elevilor.

„Festivitatea reprezintă un eveniment la care participă elevi pasionaţi de limba germană şi profesorii care i-au pregătit, cunoscut fiind faptul că CNMB este instituţie acreditată pentru pregătirea şi susţinerea examenelor Deutsches Sprachdiplom”, au transmis reprezentanții CNMB referitor la eveniment.

În debutul festivității, profesorul Laurențiu Diamandi a vorbit despre însemnătatea Zilei Unității Germaniei și legătura acestei sărbători de evenimentul premierii unor elevi conștiincioși. Diplomele elevilor au venit acum două săptămâni.

„Au venit alături de noi și alți colegi să-i susțină pe cei care au primit diplome și au învățat așa sârguincios. Mai ales că proba de audiție a fost una dură. De câțiva ani, este foarte dură. Ne-am adunat azi, pentru că știți ce se sărbătorește în Germania, Ziua Unității Germane. Este ziua când s-a identificat Germania. Erau Germania Democrată și Germania Federală. Și a fost spart zidul Berlinului, formându-se o singură țară. Când se unește o țară, atunci e Ziua Națională. Acum, dacă tot este o zi importantă pentru Germania, am zis să și acordăm diplomele care au venit acum o săptămână. Le-am ținut în secret, am zis să le dăm acum. Parcursul vostru a fost destul de greu până ați ajuns să luați acest atestat.

Doresc, din partea colegelor noastre și a mea, să vă felicit că ați reușit să susțineți acest atestat. Cei care, printr-un ghinion sau știu eu cum, la proba de audiție sau alta, nu ați reușit să luați atestatul - nu vă descurajați! Veți fi sigur victorioși la anul. Mai trebuie un pic. Este foarte dificil. Cel puțin la audiții, este mult mai dificil decât înainte”, le-a spus profesorul de germană elevilor premiați.

„Cu o astfel de diplomă, veți putea accesa studii în străinătate”

În continuare, directorul adjunct CNMB, Daniela Bărăitaru, a ținut să felicite elevii și să le reamintească beneficiile uriașe pe care le poate oferi atestatul Deutsches Sprachdiplom.

„Ce pot să vă spun decât că vă felicit pentru rezultatul vostru. Acest rezultat înseamnă că mai aveți de progresat, să treceți pe nivelurile următoare, să vă ajute să vă echivalați și bacalaureatul și chiar să accesați studii în străinătate. Cu o astfel de diplomă recunoscută internațional, veți demonstra faptul că știți bine limba germană și veți putea accesa studii în străinătate. Sau puteți să folosiți diploma aici în țară, într-un job poate mai bine plătit. Eu, să știți, ca profesor de limbă franceză, o limbă modernă, spun întotdeauna elevilor mei că a doua limbă pe care o cunosc face întotdeauna diferența. Sunt sigură că sunteți cunoscători foarte buni de limba engleză, dar, iată, limba germană vă aduce un plus. Nu uitați asta și mergeți mai departe! Felicitări încă o dată!”, le-a transmis profesorul elevilor.

La finalul festivității, elevii au primit diplomele care le oferă noi oportunități în parcursul lor școlar și profesional.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6501 secunde