Colegiul „Mircea cel Bătrân” și UMC vor găzdui evenimente în Noaptea Cercetătorilor Europeni

3605
Colegiul „Mircea cel Bătrân” și UMC vor găzdui evenimente în Noaptea Cercetătorilor Europeni - x-noaptea-cercetatorilor-1695389493.jpg

Articole de la același autor

Cel mai captivant eveniment de tradiție al Comisiei Europene, înscris în seria acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020, care atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori din Europa și nu numai, Noaptea Cercetătorilor Europeni își deschide porțile vineri, 29 septembrie, în 26 de țări și peste 400 de orașe europene, între care și Constanța.

Anual, în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul

Pe 29 septembrie 2023, în intervalul 17 - 22, Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” va fi gazda celui mai captivant eveniment al toamnei: Noaptea Cercetătorilor Europeni.

De asemenea, tot vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 17.00, Universitatea Maritimă din Constanța va participa la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europeni, alături de universități reprezentative din țară, Universitatea își deschide porțile pentru a răspunde curiozităților elevilor constănțeni  privind simulatoarele specifice domeniului maritim (Punte de Comandă de Navigație, Simulator de Motoare Navale, ECDIS – Hărți Electronice, Simulator Poziționare Dinamică, CyberSecurity Simulator, Platforma de Măsurare a Sistemelor Radiante  etc) și organizând ateliere de lucru cu elevii.

Pe 28 septembrie 2023 se sărbătorește Ziua Mondială Maritimă, iar activităţile organizate de Universitatea Maritimă din Constanţa cu ocazia Nopţii Cercetătorilor Europeni se desfășoară ca o completare a acestei zile, oferindu-le elevilor prilejul de a vizita laboratoarele și simulatoarele de care dispune universitatea.

Activitățile se vor desfășura la Universitatea Maritimă din Constanța (Str. Mircea cel Bătrân, Nr. 104) între orele 17:00 - 20:00, programul regăsindu-se pe https://cmu-edu.eu/nceu2022/. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3933 secunde