Start înscrierilor la Centrul Județean de Excelență Constanța. Ce profesori îi vor antrena pe elevi

14211
Start înscrierilor la Centrul Județean de Excelență Constanța. Ce profesori îi vor antrena pe elevi - fond-centru-excelenta-1695748635.jpg
Elevii constănțeni capabili de înaltă performanță sunt așteptați să participe la selecția pentru pregătirile desfășurate de Centrul Județean de Excelență Constanța în anul școlar 2023-2024, care urmează să debuteze în luna octombrie. Începând de astăzi, 27 septembrie, și până pe 13 octombrie, ora 14, are loc înscrierea elevilor în vederea selecției pentru completarea/constituirea grupelor pe discipline.

Candidații pot opta pentru maximum trei discipline din planul de școlarizare al Centrului Județean de Excelență Constanța, în conformitate cu oferta educațională. Ea cuprinde şi în acest an 27 de grupe a câte 20 de elevi, fiecare având alocate câte două ore pe săptămână, cu excepția claselor a VII-a, care vor avea patru ore de Limba și literatura română, respectiv a VI-a - tot patru ore, dar de Matematică.

Pentru a se putea înscrie, elevii trebuie să trimită următoarele documente: cerere de înscriere; recomandare scanată (în format jpg./pdf.), din partea unui profesor care predă disciplina la care elevul dorește să se înscrie, la adresa de e-mail: [email protected], sau accesând formularul disponibil pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Dacă numărul elevilor ce se vor înscrie la fiecare disciplină depășește numărul locurilor alocate, după ce se scad locurile ocupate de cei care s-au reînscris, unde este cazul, elevii vor susține o testare a nivelului de pregătire cognitivă la disciplina respectivă, după modelul unui subiect de olimpiadă.

Testarea cognitivă, dacă este cazul, va avea loc pe data de 22 octombrie 2023. La limba engleză, se va susține în mod obligatoriu, de către toți elevii care se înscriu, o testare a nivelului de pregătire cognitivă, la o dată ce va fi comunicată.

În cazul în care apar modificări cu privire la unitatea la care se vor susține testările, elevii vor fi anunțați prin intermediul anunțurilor postate pe Forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la rubrica Centrul Județean de Excelență.Lista profesorilor lectori nu s-a încheiat


De pregătirea elevilor la disciplina Limba și literatura română se vor ocupa prof. Mariana Deacu (Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”) și prof. Camelia Cantaragiu (Colegiul Național de Arte „Regina Maria”); tehnici de comunicare/dezbateri și oratorie – prof. Elena Ionelia Manea (Liceul Teoretic „Ioan Cotovu Hârșova); Matematică: prof. Georgiana Goga (Colegiul Național „Mihai Eminescu”), prof. Eleonora Duca (Școala Gimnazială „Anghel Saligny”), prof. Corina Chesnoi (Școala Gimnazială „Jean Bart”) și prof. Daniela Ghiță (Școala Gimnazială „Wilhelm Moldovan”); Biologie: prof. Carmen Bucovală (Liceul Teoretic „Ovidius”), prof. Adriana Popescu (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”); Geografie: prof. Liliana Necula (Liceul Teoretic „Traian”), prof. Andreea Loredana Manole (Liceul Teoretic „George Călinescu”); Chimie: prof. Gina Marin (Colegiul „Mircea”) și prof. Iulia Nedelea (Colegiul Comercial „Carol I”); Limba engleză: prof. Andaluzia Arif și prof. Daniela Crăciun (Colegiul „Mircea”) și prof. Elena Enciu (Colegiul „Eminescu”); Fizică: prof. Eleonora Burnete (Școala Gimnazială „Sf. Andrei” Mangalia).

După cum ne-a declarat prof. Ingrid Alina Kober, directorul Centrului Județean de Excelență, lista profesorilor lectori rămâne deschisă unei noi selecții pentru câteva discipline. Cursurile de pregătire a performanței se vor ține la colegiile naționale „Mircea cel Bătrân”, „Mihai Eminescu” și „Regina Maria”, respectiv Liceul Teoretic „Decebal” și Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart”, iar în, Mangalia la Liceul Teoretic „Callatis”.Calendarul selecției


Perioada de înscriere: 27.09 -13.10. 2023 (până la ora 14,00)

Desfășurarea selecției: 16.10-18.10.2023

Afișarea rezultatelor selecției: 19.10.2023

Contestații: 20.10.2023 (până la ora 14)

Afișare rezultate finale: 24.10.2023

Începerea cursurilor: 30.10.2023Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2934 secunde