Participări constănțene la olimpiadele și concursurile verii

626
Participări constănțene la olimpiadele și concursurile verii - licemircea-1310673000.jpg

În perioada 18-21 iunie, la Târgu Jiu, s-a desfășurat etapa națională a Concursului de Chimie "Raluca Ripan" destinat elevilor de clasa a VII-a, la care au participat cinci elevi constănțeni, toți fiind prezenți pe podium la festivitatea de premiere. Diana Catană și Costin Dobrin (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"; prof. Monica Dumitru) au obținut premiul III, iar Cristian Nichita (Școala "Ion Jalea"; prof. Milica Alexandru), Nicoleta Vînă (Liceul Teoretic "Decebal"; prof. Jenica Calenic) și Maria Cezar (Școala "Ferdinand"; prof. Doina Bălașa) au obținut mențiuni speciale.

La Bistrița Năsăud, urmează să se desfășoare etapa națio-nală a Olimpiadei Științele Pământului, în perioada 26-30 iulie, iar județul nostru va fi reprezentat de trei elevi: doi de la Liceul Internațional de Informatică și un elev de la Colegiul Național "Mircea
cel Bătrân". Fiecare dintre cei trei speră la un rezultat cât mai bun și la o selecție în lotul lărgit al României.

La începutul lunii august, la Târgu Mureș, vor concura "juniorii" pasionați de științe. Cei șapte elevi constănțeni s-au calificat la Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori, datorită rezultatelor foarte bune de la etapa județeană.

Ultima confruntare a acestei vacanțe se va desfășura la Călimănești, în intervalul 8-12 august, unde va avea loc etapa națională a Concursului de Chimie și fizică adresat elevilor din mediul rural "Impuls perpe-tuum" și la care vor participa trei constănțeni.
În ultima săptămână din luna august, Ministerul Educației, Culturii, Tineretului și Sportului organizează Tabăra de Chimie la Caransebeș, la care vor participa (gratuit) primii 15 elevi clasați la etapa națională a Olimpiadei de Chimie și a Concursului "Raluca Ripan".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Iunie 2010
Stire din Sport : Ei nu păcălesc fotbalul!
Marţi, 18 Mai 2010
Stire din Sport : "Galacticii" Constanței
Pagina a fost generata in 0.5105 secunde