Patriarhul Daniel i-a scris Patriarhului Ierusalimului

1842
Patriarhul Daniel i-a scris Patriarhului Ierusalimului - index-1697996361.png

Articole de la același autor

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a transmis sâmbătă un mesaj de compasiune Patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului, după ce cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața joi noaptea, în urma unui bombardament al aviației israeliene care a lovit Biserica Ortodoxă greacă „Sf. Porfirie” din Gaza.


„Preafericirea Voastră,


Cu multă tristeţe şi îngrijorare, am aflat despre evenimentul devastator din ziua de 20 octombrie 2023, care a avut loc în incinta bisericii Sfântul Porfirie din oraşul Gaza - lăcaşul de cult cel mai vechi din oraş, situat în cartierul Zaytoun - unde mulţi oameni căutau adăpost din cauza conflictului militar din zonă.


Pierderea a cel puţin 18 vieţi omeneşti şi rănirea multor altora, atât creştini, cât şi musulmani, care se adăposteau în acest aşezământ bisericesc, este un incident foarte trist care, în acelaşi timp, ne reaminteşte, şi mai imperios, necesitatea de a proteja viaţa şi de a cultiva pacea şi înţelegerea dintre oameni care aparţin unor etnii şi credinţe religioase diferite.


În aceste momente triste pentru toţi cei afectaţi, ne rugăm lui Dumnezeu Cel Atotmilostiv, Domnul Păcii (Isaia 9, 5), să aducă vindecare grabnică celor răniţi, precum şi mângâiere familiilor îndoliate.


Cu frăţească dragoste în Iisus Hristos, DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în mesajul transmis de Patriarhul României.


Cel puțin 18 persoane au fost ucise joi seară într-un bombardament israelian care a lovit biserica greco-ortodoxă Sfântul Porfirie din oraşul Gaza, unde se adăposteau localnici. Potrivit martorilor, raidul israelian pare că a avut ca ţintă un loc din apropierea bisericii, în timp ce armata israeliană afirmă că aviaţia sa a „atacat centrul de comandă şi control al unui terorist Hamas implicat în tirurile cu rachete şi mortiere asupra Israelului” şi că „un zid al bisericii din sector a fost avariat”.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.596 secunde