Peste 100 de profesori, la conferința internațională dedicată Zilei Profesorului Turc

289
1

Articole recomandate

Astăzi, la ora 9,30, la Universitatea "Ovidius", Uniunea Democrată Turcă din România, în parteneriat cu Facultatea de Litere și cu sprijinul Agenției Turce pentru Cooperare și Coordonare (TIKA), organizează, la Constanța, cea de a III-a ediție a Conferinței Internaționale "Polifonii Culturale - Limbă, Cultură și Civilizație Turcă în lume". 


Tema care integrează interesele de cercetare ale participanților este "Orient-Occident, Complementarități, Convergențe, Armonii". 


Ediția din acest an a conferinței va fi dedicată Zilei Profesorului Turc, care se sărbătorește, în fiecare an, în Turcia, la 24 noiembrie.
Manifestarea științifică va reuni peste 100 de profesori din învățământul liceal și universitar, personalități ale vieții academice din România, Turcia, Federația Rusă, Cipru de Nord, Macedonia, Bulgaria, Republica Moldova, Kazahstan, Azerbaidjan și Kosovo. 


În cadrul manifestării științifice, vor fi dezbătute teme majore din vastul domeniu al culturii turce și balcanice menite să contribuie la o mai bună valorificare a cercetărilor în domeniu. Lucrările prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate într-o broșură în limbile română, turcă și engleză cu sprijinul TIKA. 


Președintele UDTR, Osman Fedbi, a declarat: "Conferința Internațională «Polifonii Culturale - Limbă, Cultură și Civilizație Turcă în lume» este unul dintre cele mai importante proiecte ale UDTR realizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității «Ovidius» cu scopul de a promova limba și cultura turcă". 


Programul oaspeților din străinătate mai cuprinde vizite la Uniunea Democrată Turcă din România, la Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și la Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța. Sâmbătă, 28 noiembrie, oaspeții din străinătate vor vizita geamia Ali Gazi Pașa și mormântul lui Sari Saltuk de la Babadag.


Comentează știrea

Ataturk
28 noiembrie 2015
Pana cand?

Si la uniunea turca si la uniunea tatara se fac activitati cu aceiasi oameni de fiecare data, este un cerc inchis in care nu poti sa intrii! Doar cativa tatari si turcii impart banii pe care statul roman ii da tuturor. Doar ca sfarsitul lor de apropie!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a marcat "Așura"
Pagina a fost generata in 0.3902 secunde