UDTR a încheiat manifestările dedicate întemeietorului Turciei moderne

119

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a încheiat seria de manifestări culturale dedicate întemeietorului Turciei moderne cu simpozionul, "M.K. Atatürk, model pentru tânăra generație". Simpozionul a fost organizat de comisia de cultură a UDTR și a reunit peste 50 de tineri din cadrul comunității turce dar și membri ai conducerii uniunii.

În cadrul simpozionului, tânărul istoric, drd. Metin Omer a abordat câteva din reformele întreprinse de liderul turc M.K. Atatürk care au avut repercusiuni și pentru comunitatea musulmană din Dobrogea. În discursul său, tânărul istoric a subliniat faptul că reformele culturale au ajuns în România prin intermediul ambasadorilor turci, care le-au răspândit în rândul etnicilor turci și tătari. Astfel, în timp populația de religie musulmană și-a schimbat vestimentația tradițională cu cea modernă, europeană și a introdus alfabetul latin în publicații.

Au mai vorbit despre viața și reformele întreprinse de Mustafa Kemal Atatürk, tinerii, Apti Aylin, Ainur Beghim și Yildiz Hanan.

Printre invitații prezenți la simpozion s-au numărat: președintele UDTR, ing. Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subprefectul Accoium Levent și muftiul Cultului Musulman din România, d-nul Murat Iusuf. La eveniment a participat și Yunus Emre Bakırcı-Viceconsul în cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.

Simpzionul a încheiat "Săptămâna M.K. Atatürk" organizată de comisia de cultură a UDTR, cu prilejul împlinirii a 77 de ani de la moartea marelui lider politic și militar, Mustafa Kemal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a marcat "Așura"
Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Delegație din Turcia, vizită la UDTR
Pagina a fost generata in 0.2824 secunde