Luni, 28 iunie

Peste 7.000 de liceeni susțin prima probă scrisă la Bac

996
Peste 7.000 de liceeni susțin prima probă scrisă la Bac - 7a431ea0a3da0e2b394172ca8aa73d8b.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 26 iunie, la Palatul Copiilor, va avea loc ședința publică de tragere la sorți a membrilor comisiilor de bacalaureat.
După o serie de tentative de boicotare a probelor orale, încă din luna februarie, la evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iată că bacalaureații se apropie de finalul emoțiilor. Mai au de susținut trei probe scrise: la limba și literatura română, proba obligatorie a profilului și cea la alegere a specializării.
Luni, 28 iunie, în cele 26 de centre de examen, se va desfășura prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat - Limba și literatura română, pe care o vor susține 7.412 elevi.
Accesul candidaților în centrul de examen este permis pe baza actului de identitate în intervalul 7.30-8.30, iar proba scrisă va începe la ora 9.00.
Următoarea probă scrisă va fi susținută pe data de 30 iunie și este diferențiată în funcție de filieră, profil și specializare. Spre exemplu, liceenii de la profilul real din filieră teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică și profilul pedagogic - specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională, vor susține examen la matematică, iar la istorie - pentru profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor menționate anterior.
Ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat va avea loc pe data de 2 iulie și constă în susținerea unei probe scrise pentru care elevii au optat în funcție de filiera, profilul și specializările urmate, respectiv fizică, chimie, biologie și informatică - pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și pentru profilul militar din filiera vocațională, sau geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie și, după caz, sociologie – pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică și pentru toate profi-lurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat anterior.
Evaluarea lucrărilor scrise se efectuează, pe baza baremului de evaluare și notare, în cadrul celor șase centre zonale de evaluare, de doi profesori evaluatori.
Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați "eliminați din examen", fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a note-lor la probele promovate anterior eliminării. Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.
Rezultatele vor fi afișate pe data de 4 iulie, până la ora 16, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi, în intervalul orar 16.00-20.00, urmând ca pe data de 8 iulie să fie afișate rezultatele finale.
A doua șansă oferită celor picați la examenele anterioare va debuta pe 5 iulie cu înscrierea, prima probă fiind programată pe 23-24 august, respectiv evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4074 secunde