Peste 700 de litri de ulei vegetal uzat colectat de elevii constănțeni

563
Organizația neguvernamentală ecologistă "Mare Nostrum" a lansat, în luna octombrie 2010, concursul "Și eu colectez separat uleiul ve-getal uzat", campanie de colectare în care s-au înscris 35 de instituții de învățământ, dintre care 17 s-au clasat în topul celor care au reușit să mobilizeze un număr mai mare de elevi.
Programată a se desfășura în trei etape, până în iunie 2011, campania și-a desemnat și câștigătorii primei etape. Aceștia sunt: Școala "Viceamiral Ioan Murgescu" din Valu lui Traian, cu un procent de mobilizare de 35.52%, Școala nr. 3 Mangalia, cu un procent de 20.33%, și Liceul "Omnia" Constanța, cu un procent de 15.63%.
Instituțiile câștigătoare sunt stabilite pe baza unui raport între cantitatea de ulei colectată și numărul total de elevi din instituția respectivă, astfel încât să fie asigurat un raport echitabil pentru toate instituțiile. În această primă etapă, s-au implicat aproximativ 2.000 de elevi, peste 50 de cadre didactice și a fost colectată o cantitate de 716,5 litri de ulei ve-getal uzat.
"Recipientele necesare colec-tării sunt puse la dispoziție în mod gratuit de către firmele de colectare, la cererea fiecărei instituții în parte. La sfârșitul anului școlar, va fi desemnată instituția cu cel mai mare procent de mobilizare al elevilor, în activitatea de colectare, aceasta primind un premiu special", a declarat An-dreea Ionașcu, coordonator de proiecte.
Scopul acestei activități este de a crește gradul de informare și conștientizare a cetățenilor în ceea ce privește efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum și evidențierea importanței colectării acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Stire din Sport : Își încarcă "bateriile" în Parâng
Marţi, 16 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Experiența "Hexagon"
Pagina a fost generata in 0.6385 secunde