Poeta și pictorița constănțeană Oana Cătălina Bucur expune la Praga

489
1

Articole de la același autor

În perioada 8 - 11 martie, poeta și pictorița constănțeană Oana Cătălina Bucur, alături de alți doi scriitori apreciați, Cristina Nemerovschi și Mircea Dan Duță, va participa la o serie de lecturi în Cehia și Slovacia. În cadrul lecturilor, poeta va expune și serii unicat de pictopoeme reunite în volumul de versuri "Transmutatio Mundi".

Invitația pentru lectura publică din Praga vine din partea filialei cehe a organizației PEN International (Poets, Essayists and Novels) în cadrul unei serii de manifestații literare organizate cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii. PEN a fost fondată la Londra în anul 1921, cu filiale în peste 100 de țări și are ca obiectiv principal promovarea literaturii și apărarea libertății de expresie la nivel internațional. În România, PEN Clubul Român a fost creat în 1923, l-a avut printre inițiatori pe Liviu Rebreanu și a reunit printre cele mai importante nume ale literaturii române.

Turneul este organizat (din partea României) de către scriitorul Mircea Dan Duță. 

Comentează știrea

Coleg
7 martie 2018
Felicitari!

Mult succes colegei mele, Oana Bucur, de la Colegiul Tehnic Energetic Constanta! La cat mai multe astfel de realizari! Felicitari!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2923 secunde