Pregătiri în școli. "Direcția de Sănătate Publică va asigura cadre medicale, acolo unde nu există"

487

Articole de la același autor

Directorii de unități de învământ din județul Constanța au fost convocați, săptămâna aceasta, la o nouă ședință online. La discuții a participat și reprezentantul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța, dr. Mirela Calboreanu, dar și corpul de inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Principala temă a ședinței a fost pregătirea spațiilor școlare pentru derularea activității de recapitulare pentru examenele naționale.

Inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, a realizat o scurtă prezentare a metodologiilor publicate de Ministerul Educației. Acesta a prezentat elementele asupra cărora trebuie să se concentreze pregătirea în perioada imediat următoare, și anume elaborarea de către conducerile unităților de învățământ a unei proceduri de desfășurare a activității din școală. Astfel, urmează să fie stabilit circuitul de intrare – ieșire al elevilor și cadrelor didactice, să fie desemnată o persoană care să poată să țină legătura de comunicare între școală și Direcția de Sănătate Publică și să se asigure necesarul privind substanțele dezinfectante și măști, acestea din urmă fiind asigurate de Ministerul Educației. Tot directorii trebuie să se asigure că va fi efectuată corespunzător igienizarea spațiilor, dar și instructajul elevilor și cadrelor didactice cu privire la procedurile specifice care trebuie respectate pe perioada activității și modul de derulare a termometrizării și triajului epidemiologic de către cadrul medical. De asemenea, s-a discutat și despre circuitele de intrare – ieșire pentru internatele școlare, cele în care vor fi cazați elevi în perioada 2 – 12 iunie, precum și posibilitatea de asigurare a mesei prin serviciul de catering.

Unitățile de învățământ din județ au beneficiat de o sponsorizare cu o mie de litri de hipoclorit de sodiu, din partea unei societăți comerciale. "Direcția de Sănătate Publică va interveni în vederea asigurării cadrelor medicale în școli, acolo unde nu există deja. În acest sens, soluțiile viabile pot fi medicii de familie sau cadre medicale încadrate la grădinițe, instituții care, în acest moment, nu au activitate. În cel mai scurt timp, DSP se va asigura de îndeplinirea acestui aspect", a precizat șeful ISJ Constanța. În ceea ce privește transportul școlar, se vor asigura toate măsurile de protecție și de intervenție, cum ar fi măsurarea temperaturii elevilor, așezarea acestora respectând măsurile de distanțare necesare, substanțe dezinfectante, etc.

Anul școlar se încheie pe 12 iunie, pentru toți elevii

"Le-am reamintit directorilor de școli despre Târgul ofertelor educaționale care se va derula în perioada 25 – 29 mai în mediul online, pe site-urile școlilor sau pe alte rețele de socializare accesibile celor interesați. În plus, am accentuat ideea formării cadrelor didactice în direcția exersării abilităților de utilizare a diverselor platforme online. În acest sens, Casa Corpului Didactic Constanța pune la dispoziția profesorilor cursuri de formare și perfecționare", a mai adăugat prof. Sorin Mihai.

La rândul său, inspectorul școlar general adjunct, Anca Dragomir, le-a comunicat directorilor că metodologia pentru susținerea Evaluării Naționale vine cu precizări clare privind derularea acestui examen și că, în această perioadă, se vor distribui foile tipizate pentru probe. S-a anunțat că încheierea anului școlar va fi în data de 12 iunie chiar și pentru învățământul tehnologic.

De asemenea, în perioada următoare, inspectorii școlari vor efectua monitorizări în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța pentru a constata corecta punere în aplicare a măsurilor dispuse în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului. "În această perioadă, elevii și colegii depind de implicarea noastră. Trebuie să ne asumăm ce avem de făcut, deoarece elevii au nevoie de oamenii din școli pentru a putea parcurge această etapă în cariera lor educațională", a subliniat inspectorul școlar general Sorin Mihai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4866 secunde