Pregătiri pentru a-i primi pe elevi la şcoală! „Nu trimiteţi copiii după adeverinţe!”

1434

Articole de la același autor

S-a dat semnalul şi în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au început pregătirile pentru primirea copiilor la cursuri, de luni, 8 februarie. Se curăţă, igienizează, se stabilesc trasee şi se refac stocurile de măşti şi dezinfectanţi. Între timp, se pun la punct şi ultimele măsuri organizatorice menite să clarifice modul cum se va desfăşura activitatea în şcoli.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a participat, joi dimineaţă, la videoconferinţa convocată de ministrul Educaţiei, pentru informarea asupra reglementărilor legate de deschiderea şcolilor din 8 februarie. Sorin Cîmpeanu a anunţat că se doreşte alinierea scenariilor raportate la incidenţa de îmbolnăviri cu celelalte domenii, având în vedere că în ordinul propus pentru unităţile de învăţământ se ia în calcul incidenţa până 1 la mia de locuitori pentru scenariul verde, între 1 şi 3 pentru cel galben şi peste 3 pentru cel roşu.



În vederea primirii elevilor la şcoală, luni, ministrul Educaţiei a subliniat că rămân valabile adeverinţele medicale din semestrul întâi. „Nu trimiteţi elevii după alte adeverinţe! Iar adeverinţele medicale vor fi luate în considerare şi în format electronic!”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Apel pentru transport şcolar asigurat

Acesta a făcut apel la autorităţile din fiecare localitate să asigure transportul şcolar. „Trebuie luate toate precauţiile pentru ca transportul elevilor să nu fie un factor de transmitere a bolii”, a mai spus ministrul Educaţiei. Inspectorul şcolar general prof. Sorin Mihai a transmis propunerea ca să nu fie necesară aprobarea în Consiliile de Administraţie a unităţilor de învăţământ modul în care se vor desfăşura activităţile în şcoală. „Considerăm că nu este necesară hotărârea CA privind propunerea scenariului iniţial de lucru şi nici modificarea lui, pentru că oricum acestea trebuie adoptate în baza incidenţei, putând să se ia în considerare direct hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât să nu se ajungă la un blocaj la nivelul şcolilor”, a precizat şeful IȘJ Constanţa.



Bănci individuale, la Colegiul Pedagogic

Toate propunerile vor fi centralizate şi analizate, iar o parte din ele se vor regăsi în ordinul comun elaborat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii privind organizarea cursurilor faţă în faţă.



Între timp, directorii de şcoli pun la punct toate detaliile pentru a-i primi pe copii. La Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” au fost repartizate seturi de măşti pentru fiecare clasă şi au fost reorganizate sălile. „Două cadre medicale sunt în şcoală – un medic şi o asistentă, acoperind programul de studiu al elevilor şi, respectiv, realizând consultarea acestora la venirea la şcoală. Orarul şcolii a fost făcut cu pauzele diferenţiate, la fel cum am început în luna septembrie. În clase sunt băncuţe individuale, exact cu efectivul de copii din clasa respectivă, care studiază fizic la şcoală, decongestionând spaţiul. Se păstrează distanţa de 1 metru. Suntem pregătiţi să primim toţi elevii la şcoală. Din păcate, foarte probabil, luând în considerare rata incidenţei la nivel de municipiu pentru început, ne vom întâlni doar cu unii dintre elevi la şcoală – preşcolarii din grădiniţă, elevii ciclului primar – tradiţional şi step by step şi elevii claselor terminale. Niciun cadrul didactic al instituţiei nu a solicitat predare online din motive medicale”, a anunţat directorul colegiului, prof. Anamaria Ciobotaru.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3161 secunde