Premiera spectacolului "Jack şi vrejul de fasole", un real succes

580
1

Articole de la același autor

În weekend, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare” a devenit neîncăpător pentru zecile de micuţi dornici să vizioneze premiera spectacolului „Jack şi vrejul de fasole”, o adaptare după Joseph Jacobs. Regia poartă semnătura binecunoscutului Gheorghe Balint, care, de altfel, este responsabil şi de scenariu şi care a creionat cu multă măiestrie, într-o variantă modernă, povestea lui Jack, băiețelul sărman, dar cu suflet frumos și bun, cel care are curajul să creadă și să întoarcă situații de viață, aparent descurajatoare, în avantajul său.





Scenografia spectacolului care i-a ţinut cu sufletul la gură pe cei mici, din prima secundă şi până în ultima,. şi care i-a captivat în totalitate îi aparține multitalentatei Gina Tărășescu-Jianu. Muzica este coordonată de bagheta compozitorului Ciprian Manta, iar pe scenă au evoluat cu mult profesionalism, aşa cum o fac de fiecare dată, actorii Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Arina Cojocaru și Ion Ciolan.



Ce se întâmplă pe parcursul spectacolului? Alături de Jack, spectatorii au făcut cunoștință cu mama lui Jack, văcuța Lola, negustorul, căpcăunul, căpcăuneasa și găina fermecată. Şi, aşa cum era de aşteptat, personajul principal, Jack, nu este doar cel care i-a ţinut în suspans pe micuţii prezenţi în sală, dar le-a oferit o sumedenie de emoţii prin intermediul superbelor păpuşi de lemn. Iar dacă credeaţi că rolul lui Jack a fost interpretat de un actor, vă înşelaţi. El a fost interpretat extraordinar de bine de o actriţă a teatrului constănţean, Rovena Paraschivoi. „Jack este primul rol de băieţel pe care îl fac, după mulţi ani de teatru. Aş putea spune că este o provocare, fiindcă, de-a lungul timpului, am interpretat doar roluri de fetiţe sau prinţese, dar niciun rol de băieţel. Îmi place şi îmi este foarte drag. Mă duce cu gândul la copilărie, la inocenţă, la vârsta la care totul pare posibil, toţi oamenii sunt buni şi orice problemă are rezolvare. Păpuşa Jack este un dar primit din partea scenografei Eugenia Tărăşescu-Jianu şi a minunatelor doamne de la ateliere, Carolina Stewart, Vasilica Zahiu, Ecaterina Nica şi Magdalena Damian, cărora le mulţumesc în numele întregii echipe. Vorbind despre echipă, trebuie neapărat să îi mulţumesc şi colegei mele Arina Cojocaru, care este practic jumătatea lui Jack în acest spectacol, deoarece ea mânuieşte picioarele păpuşii şi este alături de mine pe tot parcursul spectacolului. Revenind la Jack, îi mulţumesc domnului regizor Geo Balint, pentru că a avut încredere să îmi încredinţeze acest rol, dar şi domnului manager Aurel Palade, care a fost mereu alături de noi pe parcursul repetiţiilor, ne-a susţinut şi ne-a încurajat. Colaborarea cu regizorul a fost minunată, s-a lucrat cu mult calm şi profesionalism şi simt că între noi, cei şapte actori distribuiţi în acest spectacol, s-a creat o legătură specială, poate din cauza boabelor de fasole fermecate? Cea mai mare satisfacţie pe care o avem toţi, însă, este că teatrul de păpuşi constănţean renaşte, «Jack şi vrejul de fasole» fiind un spectacol în care doar păpuşile sunt actorii principali. Noi suntem doar umbrele, demiurgii, cei care reuşim să transmitem viaţă şi emoţii prin intermediul unei păpuşi de lemn”, a declarat Rovena Paraschivoi, pentru „Cuget Liber”.




Comentează știrea

AnalizaTablou [I]
20 noiembrie 2022
Conditiile de Azi ale Romaniei

Felicitari pt. Machete, dar mai departe la mine e clar pe infrastructura.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4241 secunde