Premii mari pentru lucrările câștigătoare la Tabăra de pictură "Briza Mării"

253

Articole de la același autor

Săptămâna trecută, în Camping Holidays Grup Petrol Marin din stațiunea Mamaia, a debutat prima ediție a Taberei de pictură "Briza Mării", în organizarea Asociației Pontul Euxin.

Cei 22 de participanți selectați sunt studenți, masteranzi, tineri absolvenți și profesori ori artiști consacrați ai artelor vizuale sau picturii care vor petrece în mod activ și creativ câteva zile de vacanță. Participanții înscriși la această tabără provin din centre universitare cu tradiție, precum Iași, Cluj, București și Constanța, au la activ expoziții personale de grup, internaționale, dar și foarte multe premii.

Ei vor participa în primele zile la câteva excursii în nordul, vestul și sudul Dobrogei, pentru a se familiariza cu spațiul și peisajul dobrogean, dar și al Mării Negre. Spre exemplu, vineri au fost la Cetatea Histria prin Corbu, au făcut o escală de 10 minute în pădurea de la 2 Iepurași (Babadag), Cetatea Enisala, au vizitat mânăstirile Cocoș și Celic Dere, cu escală la Niculițel.

Sâmbătă și duminică vor urma alte foarte interesante vizite la mânăstirea Sf. Andrei, Biserica Dervent, Vama Veche, Cetatea Callatis. 

Programul taberei prevede și o conferință pe tema Levantului și a tradiției școlii românești de pictură, ai cărei invitați vor fi acad. Răzvan Theodorescu, dr. Florica Cruceru, dr. Daniela Țurcanu-Caruțiu. 

Pe 18 septembrie este prevăzut vernisajul expoziției cu lucrările rezultate, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate cu 1.000 euro, 700 euro și 500 euro. 

Întrebat de unde a pornit ideea acestei tabere de pictură, Florin Cârstocea, președintele Asociației Pontul Euxin, a declarat că ar cocheta demult cu această pornire. "Am auzit de organizarea unei tabere similare, cu pictori români, la Balcik, și mi-am dorit, așa, dintr-un sentiment patriotic, să existe o asemenea inițiativă și la Constanța. Nu a avut chiar nicio tentă turistică, ci pur culturală".

Prezent la inaugurare, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Navigație Constanța și vicepreședintele Camerei de Comerț a României, afirma: "Noi suntem alături de un agent economic important al Constanței care are și preocupări nobile. Este extraordinar că cineva din mediul de afaceri sprijină cultura, pentru că se vede ușor că mediul economic actual nu prea mai găsește resurse să se implice în asemenea proiecte. În sfârșit, este cineva care poate să reverse beneficiile și către alte sectoare de interes și utilitate publică".

Organizatorul a promis că dacă această ediție se va bucura de succes, la anul va organiza o tabără cu pictori consacrați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Vernisaj la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.5846 secunde