Premii pentru elevii de etnie turcă

262

Articole recomandate

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat, la Muzeul de Istorie Națio-nală și Arheologie din Constanța, cea de a X-a ediție a seminarului cu tema "Drepturile omului". Seminarul a fost organizat de comisia de tineret a UDTR cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului care se sărbătorește anual, în întreaga lume, la 10 decembrie.

În deschiderea manifestării, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decan al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius", i-a felicitat pe tinerii etnici turci pentru tema aleasă spre a fi dezbătută, subliniind faptul că nu multe instituții acordă importanță Zilei Internaționale a Drepturilor Omului.

Reprezentantul IPJ Constanța, comisar Gabriela Samara, s-a referit la programele pe care Poliția română le implementează în școli cu scopul de a îi învăța pe elevi să își cunoască drepturile fundamentale și să respecte legile. În finalul seminarului, deputatul Iusein Ibram le-a propus tinerilor ca la următoarea ediție a seminarului să fie identificate și puse în discuție situații de încălcare a drepturilor omului.

În cadrul seminarului au fost premiați și tinerii care au prezentat eseuri pe tema Drepturile Omului în cadrul unui concurs lansat de președintele comisiei de tineret, Derya Amet, în urmă cu o săptămână. Locul I a fost câștigat de Sevda Ablez, de la Liceul "Emil Palade", locul II de Apti Aylin, de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", iar premiul al III-lea a fost obținut de Aylin Asan, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu". Juriul a mai acordat și o mențiune elevei Husein Fatima, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a marcat "Așura"
Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Delegație din Turcia, vizită la UDTR
Pagina a fost generata in 1.728 secunde