Profesorii își primesc banii de la salariile calculate greșit acum zece ani

997
Profesorii își primesc banii de la salariile calculate greșit acum zece ani - profesoriiisivorprimibanii-1555269818.jpg

Articole de la același autor

După ani de tergiversări, procese și amânări, cadrele didactice își primesc, în sfârșit, banii de la diferențele salariale calculate greșit în anii 2008 - 2011.
Reprezentanții Ministerului Educației Naționale au anunțat că au fost alocate și virate fondurile necesare efectuării plăților restante prevăzute de hotărârile judecătorești, precum și a celor scadente în 2019, astfel încât până la sărbătorile de Paști cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar să beneficieze de sumele ce li se cuvin.
Bugetul alocat inițial plății hotărârilor judecătorești restante, precum și celor scadente în 2019, în valoare de 496 milioane lei, a fost virat de Ministerul Educației Naționale la începutul lunii aprilie. Bugetul a fost suplimentat, în cursul acestei săptămâni, cu 214 milioane lei, urmând ca plata integrală a acestor restanțe să fie realizată în luna aprilie.
Totodată, au fost transferate și universităților de stat fondurile pentru efectuarea plăților restante către beneficiari, până la data de 25 aprilie. Cuantumul acestor sume este de 88 milioane lei pentru punerea în executare a sentințelor judecătorești reprezentând diferențe salariale, cinci milioane lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești și 272 milioane lei pentru punerea în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4319 secunde