Promisiunea reabilitării Templului Israelit al Constanței s-a concretizat astăzi

144
Promisiunea reabilitării Templului Israelit al Constanței s-a concretizat astăzi - x-reabilitare-sinagoga-1686570861.jpg
Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Silviu Vexler, a transmis în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de socializare că astăzi a fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor de restaurare și reabilitare generală la Sinagoga (Templul Israelit) din Constanța. Unul dintre cele mai frumoase și emblematice lăcășuri de cult iudaic din România, cu o poveste fascinantă și un adevărat simbol al Municipiului Constanța este salvat și va reveni la viață, urmând să fie redat atât evreilor din România cât și întregii societăți.

”Nouă ani de eforturi susținute, chiar și atunci când totul părea fără speranță. Zeci de drumuri la Constanța. Sute de discuții cu Președintele Comunității Evreilor din Constanță, domnul Sorin Lucian Ionescu, colegul meu și principalul partener în acest proiect, care a rezistat și nu și-a pierdut încrederea. Mii de documente. Incercări repetate care au eșuat. O speranță care a devenit astăzi realitate. Cu adâncă recunoștință pentru toți cei care s-au implicat și au sprijinit acest demers de-a lungul anilor. Mulțumesc Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice Și Administrației, domnul Cseke Attila-Zoltán și Președintelui Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții, doamna Manuela Irina Patrascoiu pentru o colaborare de un profesionalism impecabil. Apreciez în mod special deschiderea arătată de Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța pentru acest demers”, a declarat Silviu Vexler, vicepreședinte al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială la Parlamentul României – Camera Deputaților

De asemenea, președintele Comunității Evreiești din Constanța, Sorin Lucian Ionescu, a reiterat eforturile sale, încununate, iată, de succes: „După lupte seculare care au durat 9 (nouă) ani și în care îmi pierdusem speranța, s-a întâmplat!

Au fost nouă ani de alergătură, speranțe, dezamăgiri, înjurături pe facebook și acuze că vreau să vând terenul (ne-am fi umplut de bani, Comunitatea).

Câțiva oameni merită toate laudele: în primul rând, președintele Vexler, care muncește la năluca asta de când era doar un consilier parlamentar ca și mine (până de curând). El s-a bătut cel mai mult și A CREZUT (eu încetasem să mai cred). Apoi Decebal Făgădău, încă de când era viceprimar – 6 ani din tot acest timp.

Nu în ultimul rând, hulitul Liviu Dragnea, de pe vremea când era Ministrul Dezvoltării. Apoi Sevil Shaideh, de pe aceeași poziție – amândoi au susținut proiectul și l-au păstrat pe tapet.

Iar, mai de curând, președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, care ne-a sprijinit și ajutat cu reînnoirea autorizațiilor. RESPECT ȘI MULȚUMIRI!”

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5657 secunde