Raluca Turcan: RomâniaFilm face eforturi pentru ieşirea din insolvenţă

521
Raluca Turcan: RomâniaFilm face eforturi pentru ieşirea din insolvenţă - 36267796283594584788968066558047-1691078625.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a vizitat miercuri RomâniaFilm - RADEF, prilej cu care şi-a exprimat speranţa că actualul management al companiei va reuşi să aplice viziunea şi planul de reorganizare pentru depăşirea perioadei “extrem de critice” în care se află de mai mult timp.


“Astăzi am vizitat RomâniaFilm - RADEF, o companie de stat emblematică pentru Ministerul Culturii din perspectiva misiunii de a impulsiona şi diversifica domeniul exploatării şi distribuţiei cinematografice, dar şi din cea a patrimoniului pe care l-a deţinut şi îl deţine. Din păcate, cadrul legal a fost insuficient şi inexact, fiind modificat abia la începutul acestui an, astfel încât o parte a patrimoniului să poată fi pusă în valoare, după ce zeci de ani o parte importantă a acestuia şi-a pierdut destinaţia pe care ar fi trebuit să o aibă”, a afirmat Turcan, potrivit paginii de socializare a Ministerului Culturii.


Ministrul îşi doreşte ca societatea să iasă din procedura de insolvenţă şi susţine planul de management al echipei de conducere care are ca scop încheierea acestei proceduri şi care ar putea conduce în timp la o revenire sănătoasă la activitatea şi rolul pentru care RADEF a fost creată.


Actualul statut reprezintă o “piedică majoră” în accesarea fondurilor europene pentru refacerea sălilor de cinema care mai sunt deţinute de RADEF sau a altor surse de finanţare publică necesare refacerii şi dotării clădirilor din patrimoniul companiei, a precizat Turcan.


“Dintr-o companie a statului care a avut poziţia de monopol pe piaţa distribuţiei şi exploatării producţiei cinematografice şi care deţinea, la nivel naţional, 634 de săli şi grădini cinematografice, ca urmare a unui management lipsit de viziune şi coerenţă, a aplicării unor măsuri hazardate prin eludarea evoluţiei tehnologice în domeniul exploatării filmelor, s-a ajuns ca în patrimoniul regiei să mai existe, în prezent, doar şase săli funcţionale susţinute în parteneriate cu operatori economici privaţi. Îmi exprim speranţa că actualul management al RomâniaFilm va reuşi să aplice viziunea şi planul de reorganizare pentru depăşirea perioadei extrem de critice în care se află de mai mult timp”, a transmis ministrul Culturii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4237 secunde