Recomandare: vizitați Muzeul de Artă Populară din Constanța!

157

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Populară din Constanța vă invită, în acest week-end, să admirați expoziția tematică "Sărbătoarea Paștelui în satul tradițional".

Expoziția propune o incursiune în lumea satului tradițional românesc, prezentând interioare țărănești de sărbătoare din zone precum Dobrogea (Constanța și Tulcea), Muntenia (Argeș), Moldova (Su-ceava, Iași, Neamț), Transilvania (Maramureș, Bistrița - Năsăud, Bra-șov, Sibiu), Banat (Timiș), Oltenia.

Maria Magiru, directorul muzeului, recomandă constănțenilor și turiștilor aflați în zonă să viziteze expoziția permanentă "Arta populară din România", care cuprinde toate genurile creației populare (ceramică, lemn, metal, podoabe, costume populare, scoarțe, țesături pentru decorul interiorului, icoane pe sticlă, pe lemn, mobilier țărănesc, ustensile de industrie casnică textile) din toate zonele etnografice ale țării. Amintim că Muzeul de Artă Populară din Constanța este un muzeu de cuprindere națională.

De asemenea, de la standul de vânzare, turiștii pot achiziționa obiectele meșterilor populari. Muzeul poate fi vizitat zilnic, între orele 9-17, iar prețul unui bilet pentru adulți este de 5 lei și 2,5 lei pentru intrarea unui copil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Tradiții de Florii, în Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.3651 secunde