Rectorul Universității "Ovidius", ales vicepreședinte în Consiliul Național de Atestare

511
1
Rectorul Universității

Noua componență a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) - for care a dat primul verdict de plagiat în cazul premierului Victor Ponta -, a fost publicată vineri, 7 septembrie, în Monitorul Oficial, numărul de membri fiind mărit de la 21 la 44.

Prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, a fost numit în noua structură vicepreședintele Comisiei pentru Științe Economice și Administrarea Afacerilor. Se mai află nominalizați, ca membri în comisiile de specialitate, prof. univ. dr. Petru Bordei, președintele Senatului Universității "Ovidius", și IPS Teodosie, prorector Relații internaționale și studenți străini.
Noul Consiliu General al CNATDCU are reprezentanți de la instituții de învățământ superior din București, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Sibiu, Ploiești și Târgu Mureș, precum și de la Academia Română.

Rolul CNATDCU
Ministerul Educației, Cercetării Tineretului și Sportului, prin Ordinul nr. 5644 din 5 septembrie 2012, privind unele măsuri de organizare și funcționare a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, reface structura acestui organism consultativ la nivel național, dând celor mai importante cadre didactice din rețeaua universităților românești responsabilitatea de a evalua tezele de abilitare, dosarele de acordare a titlului de doctor. Totodată, membrii CNATDCU propun MECTS procedurile de evaluare periodică a conducătorilor de doctorat și realizează aceste evaluări; propun un set de standarde minimale necesare și obligatorii pentru acceptarea dosarului pentru susținerea atestatului de abilitare, standarde care se adoptă prin Ordinul ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului; propune recunoașterea / echivalarea, după caz, a titlurilor diplomelor, certificatelor universitare și de cercetare, obținute în străinătate, conform reglementărilor în vigoare.

"Milităm pentru excelență în plan universitar!"
Pentru Universitatea "Ovidius" din Constanța această numire reprezintă o importantă recunoaștere academică. "Problemele efective ale învățământului superior și cercetării în România țin de promovarea unor norme de exigență și rigoare, competitive internațional, afirmarea consecventă a principiilor academice și din această perspectivă trebuie să milităm pentru excelență în toate planurile vieții universitare. Apreciez această numire ca o recunoaștere a valorii profesionale a corpului didactic din Universitatea «Ovidius». Este pentru prima dată când un profesor din orașul Constanța ocupă poziția de vicepreședinte, până în prezent fiind numiți doar membri. Mă bucur, de asemenea, pentru colegii mei, prof. dr. Petru Bordei, președintele Senatului, și prof. univ. dr. Teodosie Petrescu, prorectorul cu probleme de Relații internaționale și studenți străini, cu ajutorul cărora prezența Universității "Ovidius" în rândul celorlalte instituții de învățământ superior este mai vizibilă, mai aproape de primul eșalon", a declarat rectorul Universităii "Ovidius", prof. univ. dr. Dănu Tiberius Epure.



Comentează știrea

CNATDCU
10 septembrie 2012
Epure-dovada unui nou management al universitatii

As vrea sa-mi spuna si mie macar unul dintre profesorii batrani ai universitatii, pe mandatul carui alt rector UOC a fost implicata in mai multe manifestari stiintifice decat a fost in scurta perioada de cand dl Epure a preluat mandatul de rector... , dl Epure a scos universitatea din anonimat in doar cateva luni! Felicitari dle Epure, si la cat mai multe realizari

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7145 secunde