Remarcabil succes al studenților constănțeni de la Arte, în Malaezia

5148
Remarcabil succes al studenților constănțeni de la Arte, în Malaezia - x-marele-premiu-1707733404.jpg
 Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța (UOC) a fost reprezentată cu succes la cea de-a 11-a ediție a Concursului internațional de Canto, organizat de Hong Kong International Musician Association, la Kuala Lumpur (Malaezia).

În etapa finală a competiției, desfășurată în perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2024, Ana Maria Zota, cadru didactic asociat al Facultății de Arte - programul Interpretare muzicală-Canto, a obținut Marele Premiu (2024 Hong Kong International Musician Award), Premiul I la secțiunea World Folk Songs, Premiul IV la secțiunea Art Songs și Premiul IV la secțiunea Pop Songs.

Alături de aceasta, studentele Iustina Bogdan (Molagean) și Lorena Babașcu au obținut premiile IV și V la secțiunea World Folk Songs.

„Este o mare bucurie pentru noi faptul că studenții și cadrele didactice din facultatea noastră se fac remarcați la concursuri de interpretare muzicală naționale și internaționale. Anul 2024 a debutat cu premii importante pentru ei, ce reconfirmă valoarea școlii constănțene de canto. Îi felicităm din suflet pentru rezultatele obținute și le dorim mult succes în continuare”, a precizat prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte.

La cea de-a cea 11-a ediție a Concursului internațional de Canto desfășurat la Kuala Lumpur au participat peste 500 de interpreți, în cadrul a nouă secțiuni, jurizate de specialiști din 19 țări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4739 secunde